Forsiden til Kurt Komet
Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 11:15
Pris
Gratis
Lokalitet
Afholdes på Hovedbiblioteket
Salen, Rosenvænget 17, 1.
4800 Nykøbing F
Arrangører
Målgruppe
Abonnér på kalender

Forfatterbesøg med Morten Dürr og illustrator Patrick Steptoe for skoleklasser - formiddagsholdet

På eventyr med Kurt Komet - foredrag med Morten Dürr og Patrick Steptoe

I et nyt foredrag med forfatter Morten Dürr og illustrator Patrick Steptoe kombineres foredrag og en kort workshop, som kickstarter børnenes læse-, skrive- og tegnelyst. 

Foredraget er for skoleklasser og fra 1. - 3. klasse.

Tager udgangspunkt i tegneserien om Kurt Komet

Foredraget tager udgangspunkt i Morten og Patricks fælles tegneserie Kurt Komet & Rex: Pakkepost til hele universet, der udkom medio januar 2022.

Kurt Komet er en bogserie om drengen Kurt, som bor i fremtiden på en planet langt borte. Kurt har sin helt egen raket – og han har et sejt job. Kurt er raketbud og flyver rundt med pakker til planeter overalt i hele universet.

Sådan er foredraget struktureret

Foredraget varer cirka en time og er delt op i tre dele: 
1. Foredrag (30 min.): I løbet af de første 30 minutter fortæller Morten og Patrick om Kurt Komet og hans fantastiske univers. Makkerparret viser også, hvordan de laver historier sammen og læser højt fra bogen.

2. Workshop (20 min.): Nu er det elevernes tur til at fortælle og tegne. Eleverne skal tegne en planet fra Kurt Komets univers, samt skrive en kort tekst, som støtter op om deres tegning. De ledes gennem denne proces af Morten og Patrick.

3. Børnene fortæller (10 min.): Til slut vises 3 – 5 udvalgte tegninger frem på storskærm og eleverne fortæller om deres planet, og hvad man oplever på tegningen. Herefter rundes arrangement af og klassen og deres lærere gives værktøjer til at fortsætte den kreative læse-, skrive- og tegneproces med udgangspunkt i Kurt Komets eventyr.

Om bogserien Kurt Komet

Morten Dürr og Patrick Steptoe har skabt en farverig og fabulerende hybridfortælling, der betjener sig af tegneserieformatet men låner træk fra både letlæsning, højtlæsning samt ordløse fortællinger, der alene skal afkodes ved hjælp af billeder. Kurt Kome-universet er en platform for dialogisk læsning og kreative værksteder, hvor humor og forundring går hånd i hånd.

Billetter

Arrangementet er for skoleklasser fra 1. - 3. klasse og deres lærere. Arrangementet er gratis, men man skal bestille billet.

Afholdes i Salen i Rosenvænget 17, 1., hvor der kun er adgang via trapper.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.