Billede fra filmen Flugt
Foto: Monica Hellström, Signe Byrge Sørensen, Charlotte de La Gournerie
Gammel filmrulle

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 16:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Afholdes på Stubbekøbing Bibliotek
Dosseringen 3
4850 Stubbekøbing
Målgruppe
Abonnér på kalender

Mandagsdokumentaren: Flugt

Nyd en interessant film, kaffe og kage og snak med om den bagefter til Mandagsdokumentaren

Amin er 36 år, veluddannet og succesfuld i sit karrierejob. Alt kører. Men da hans kæreste Kasper frier til ham, gribes han af angst for at give sig hen. Ingen kender nemlig hele sandheden om Amins fortid. Hvis Amin skal turde leve sit liv fuldt ud, må han tage et endeligt opgør med dén hemmelighed, han som barn fik ordre om aldrig at afsløre. En hemmelighed han har båret på i mere end 20 år.

Opgøret med fortiden sender Amin tilbage til en lykkelig barndom i 80’ernes Kabul i Afghanistan, hvor A-ha brager igennem hans walkman, og hvor Jean Claude Van Damme hænger på drengeværelset i familiens hus. Men han sendes også tilbage til den nådesløse borgerkrig, der forvandler den trygge og kærlige hverdag til en krigszone og splitter hans familie til atomer. En krig, der sender 11-årige Amin på en farefuld flugt, som først slutter fem år senere, da han ankommer helt alene til Danmark.

Filmen er instrueret af Jonas Poher Rasmussen og produceret af Monica Hellström, Signe Byrge Sørensen og Charlotte de La Gournerie.

Om Mandagsdokumentaren

Vi har udvalgt en række dokumentarfilm, som vi viser i Stubbekøbing i løbet af efteråret. Efter filmen snakker vi om, hvad vi har set, og hvilke tanker det giver anledning til, mens vi hygger med kaffe og kage.

Billetter

Det er gratis at deltage, men husk at bestille billet.