Portræt af Stephan Grabowski

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
40 / 30
Lokalitet
Afholdes på Hovedbiblioteket
Aktivitetsrummet, Kongensgade 43,1
4800 Nykøbing F
Arrangører
Målgruppe
Abonnér på kalender

Foredrag: Engle i mit cockpit – musik som brobygning mellem kulturer

OBS NY DATO Musiker Stephan Grabowski fortæller om, hvordan musik kan bygge broer mellem mennesker, på tværs af kulturer og sprogbarrierer

Stephan Grabowski er en dansk musiker der har jagtet lyd og udtryk hele sit liv. Oprindeligt sammen med Lars H.U.G. og Love Shop -  siden med en lang række anmelderroste soloudgivelser gennem de sidste 25 år.

14 år i udlandet

De sidste 14 år har han indspillet og turneret intensivt i bl.a. Indien, Pakistan og Etiopien.

Ikke mindst med det internationalt anerkendte dansk-pakistanske Sufi rockband Rocqawali, der gennem mange af Pakistans største TV-shows er nået ud til godt 200 millioner mennesker over de sidste syv år.

Bandet er blevet Longlisted til hele to amerikanske Grammy’er, og har arbejdet med produceren Mark Howard, der tidligere har arbejdet med folk som Bob Dylan, U2 og Neil Young.

Barndomstid i Kenya

I sit foredrag Engle i mit cockpit – musik som brobygning mellem kulturer, som bygger på hans egen bog Engle i mit cockpit, fører Stephan Grabowski os igennem sit barndomstid i Kenya, op gennem inderkredsen af den danske rockbranche i 80’erne og 90’erne, til kernen af Bombays Bollywood-miljø.

Ind i hjertet af Sufiers qawwali-musik

Han tager os videre ind i hjertet af de pakistanske Sufiers qawwali-musik, og endeligt til Etiopiens musikbranche, der i dag virker og blomstrer parallelt i to sideløbende årtusinder.  

Musikkens sande natur

Oplev et foredrag om musikkens sande natur. Denne unikke kommunikationsform, der via toner kan formidle de helt grundlæggende følelser i det at være menneske.

Om hvordan forskellige kulturer og musik konstant afspejler hinanden. Ikke mindst de mennesker og kulturer, der skaber noget af den musik, som godt 75 procent af jordens befolkning lytter til dagligt, som er al den musik, som ikke har rødder i USA og England.

Ja, kulturforskellene er dybe og gamle. Og så indimellem er der alligevel to verdener, der pludselig mødes. Når dét sker, opstår noget nyt og helt tredje.

Billetter

Billetter til arrangementet koster 40 kr. og 30 kr. for medlemmer af Biblioteksklubben