Fukushima
Mand natur

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
40 / 30
Lokalitet
Afholdes på Hovedbiblioteket
Salen, Rosenvænget 17,1
4800 Nykøbing F
Arrangører
Målgruppe
Abonnér på kalender

Foredrag om Fukushima, som ikke kun handler om ulykke

Spændende foredrag om alle de skønne sider af Fukushima

Den 11. marts er det ti år siden, at tre reaktorer ved atomkraftværket i Fukushima i det nordøstlige Japan nedsmeltede efter en gigantisk tsunami.

Asger Røjle Christensen har som journalist, kursusleder og rejseleder besøgt Fukushima mange gange siden ulykken, og han udgiver den 1. februar 2021 en bog på forlaget Turbine med titlen Fukushima – den dramatiske beretning om et herligt sted i Japan.

Synd og skam

Han mener, at det er synd og skam, at navnet Fukushima for mange danskere er blevet navnet på en katastrofe. Fukushima er nemlig meget andet og mere end det. Det er Japans tredjestørste amt med en spændende historie, en fabelagtig natur og en forhistorie som Japans spisekammer med fantastisk ris og risvin.

Farverigt foredrag

Det vil Asger Røjle Christensen fortælle om ved et spændende og farverigt foredrag, hvor han naturligvis også vil fortælle, hvordan situationen ser ud lige nu på det ulyksalige atomkraftværk, som han netop i november har besøgt for fjerde gang.

Om Asger Røjle Christensen

Asger Røjle Christensen har siden 2013 boet det meste af tiden i Tokyo, hvor han arbejder som korrespondent for Weekendavisen samt en række andre danske nyhedsmedier, fagblade samt det digitale magasin POV International.

Fra 1989-1985 har ha været korrespondent i Tokyo for flere større danske medier.

Ingen elevator til salen

Vær opmærksom på, at der ikke er elevator til Salen i Rosenvænget, der er beliggende på 1. sal.

Billetter

Billetter koster 40 kr. Blot 30 kr. hvis du medlem af Biblioteksklubben.

Husk coronapasset

Vær opmærksom på, at du skal fremvise coronapas samt ID til arrangementet.