Camilla Johnsson

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Afholdes på Hovedbiblioteket
Salen, Rosenvænget 17, 1.
4800 Nykøbing F
Arrangører
Målgruppe
Abonnér på kalender

Foredrag: Sektens greb v/ Camilla Louise Johnson

Kom med ind i en ellers lukket verden, når Camilla, der har været en del af Faderhuset, gør os klogere på mekanismerne bag de lukkede fællesskaber i en sekt

Camilla Louise Johnson, der tidligere har været med i Faderhuset, holder med udgangspunkt i egne barske erfaringer et tankevækkende og oplysende foredrag om at bryde med sekteriske miljøer, og hvilke konsekvenser det har for de mennesker, der ikke længere ønsker at være en del af et lukket fællesskab.

Hvorfor drages vi mennesker ind i en sekt? Hvilke psykologiske virkemidler bruger sekterne til at rekruttere og fastholde deres medlemmer? Hvad er samfundets rolle og ansvar, og hvad kan man som pårørende gøre, hvis man er bekymret?
 
De fleste mennesker, der kommer ud af en sekt, kæmper med at finde deres identitet og plads i samfundet. Det har ofte store konsekvenser at bryde med eller blive ekskluderet fra fællesskabet. Mange står med dårlig økonomi, psykisk sårbarhed, mangel på netværk og har svært ved at finde den hjælp og støtte, der er behov for.

Om Camilla

Camilla Louise Johnson er stifter af og generalsekretær i organisationen InsideOut, som hjælper mennesker, der har brudt med sekteriske fællesskaber.

Som fire-årig blev Camilla anbragt hos den første af flere stærkt religiøse plejefamilier. Det blev starten på en turbulent opvækst præget af streng social kontrol, svigt og misbrug. Som rodløs ung blev hun draget af de trygge rammer, som det frikirkelige miljø Faderhuset kunne tilbyde. I syv år var Camilla medlem og en del af ledelsen i det, der viste sig at være noget helt andet end det pæne familiære fællesskab, det lignede på overfladen.

Camilla ved om nogen, hvor store konsekvenser det har for børn og unge, når systemet svigter, og de voksne undlader at reagere. Hun arbejder for at fagpersoner og andre voksne bliver bedre til at spotte problemerne i de lukkede miljøer. Camillas store viden og erfaring på området er bl.a. efterspurgt hos socialpædagoger, socialrådgivere, kommuner, offerrådgivningen, Børns Vilkår, på skoler og på Christiansborg.

Derudover har Camilla skrevet bogen Svært barn har mange navne, hvor hun fortæller om sin hårde opvækst og de omfattende konsekvenser, det har, når systemet svigter de børn og unge, der har allermest brug for hjælp.

Billetter

Det er gratis at deltage i foredraget, men husk at bestille billet. Eventuelt overskydende billetter udleveres ved indgangen. Biblioteket byder på en tår at drikke.

Materialer

Camilla Louise Johnson: Svært barn har mange navne
GennemseGennemse
  • Bog

Svært barn har mange navne

Af Camilla Louise Johnson (2015)
Camilla Louise Johnsons (f. 1975) personlige beretning om sin opvækst, der præges af religiøsitet, bl.a. om hvordan h...
Læs mere