Bliv klogere på, hvilke folkesygdomme luftforurening kan føre med sig

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Hovedbiblioteket
Kongensgade 43,1
4800 Nykøbing F
Lokale
Aktivitetsrummet
Arrangører
Målgruppe
Abonnér på kalender

Livestream: Luften vi indånder

Bliv klogere på, hvilke folkesygdomme luftforurening kan føre med sig

Hvert år dør omkring 3.000 mennesker i Danmark for tidligt, og endnu flere bliver syge og indlagt på hospitaler på grund af luftforurening. Luftforurening kan føre til sygdomme i luftveje og hjerte-karsygdomme.

Forekomst af diabetes og Alzheimers

Men nyere forskning tyder nu også på, at luftforurening også påvirker forekomsten af andre af de store folkesygdomme – herunder diabetes og Alzheimers.

Hør lektor i analyse- og atmosfærekemi Marianne Glasius og professor i miljømedicin Torben Sigsgaard fortælle om kilder til luftforurening og om, hvordan forskellige stoffer indvirker på vores miljø, klima og helbred.

Om Offentlige foredrag i Naturvidenskab

Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab har du mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab.

Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.

Streaming fra Aarhus Universitet

Foredragene, der livestreames fra Aarhus Universitets Søauditorier, er arrangeret af Science and Technology, Aarhus Universitet og udbydes bl.a. i samarbejde med Carlsbergfondet.

Det er gratis at deltage og du behøver ikke tilmelde dig - bare mød op og bliv klogere på naturvidenskabens mange facetter.