Livestreamet foredrag om den nyeste forskning inden for hvaler
Livestreamet foredrag om den nyeste forskning inden for hvaler

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Lokalitet
Hovedbiblioteket
Aktivitetsrummet
Kongensgade 43
4800 Nykøbing F
Arrangører
Abonnér på kalender

Livestream om hvalernes skjulte liv

Vidste du, at hvalernes forfædre levede på landjorden?

Hvalernes forfædre var landdyr tæt beslægtet med nutidens grise og kameler. For mere end 30 mio. år siden forlod disse pattedyr landjorden til fordel for et liv i vand.

I mange år har forskere kun kunnet opnå indsigt i hvalernes liv ved at studere dem i den korte tid, de befinder sig ved overfladen eller ved at dissekere døde hvaler og herudfra gætte sig til, hvordan de lever.

Nye muligheder ved ny teknologi

Ny teknologi har i de sidste ti år givet forskerne enestående muligheder for at studere hvalernes fysiologi og adfærd langt til havs – herunder marsvinet i vores egne farvande.

Hør når professor Peter Teglberg Madsen blandt andet sætter fokus på netop verdens mindste hval, marsvinet, på jagt i danske farvande.

Undervejs prøver vi at forstå, hvordan en kaskelothval holder vejret i to timer, hvordan en grønlandshval undgår at fryse ihjel og hvordan en blåhval tager 70 tons vand ind i munden uden at rykke kæberne af led.

Om Offentlige foredrag i Naturvidenskab

Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab har du mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab.

Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.

Streaming fra Aarhus Universitet

Foredragene, der livestreames fra Aarhus Universitets Søauditorier, er arrangeret af Science and Technology, Aarhus Universitet og udbydes bl.a. i samarbejde med Carlsbergfondet.

Det er gratis at deltage og du behøver ikke tilmelde dig - bare mød op og bliv klogere på naturvidenskabens mange facetter.