Livestreamet foredrag: Cores nydelsesfulde hjerne
Livestreamet foredrag: Cores nydelsesfulde hjerne

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Lokalitet
Hovedbiblioteket
Aktivitetsrummet
Kongensgade 43
4800 Nykøbing F
Arrangører
Abonnér på kalender

Livestream: Vores nydelsesfulde hjerne

Hør om oplevelsen af nydelse i vores hjerner

Hør om hvordan forskningen i nydelse og begær kan være en nøgle til at forstå, hvordan vores hjerne er indrettet og hvordan vores livskvalitet kan forbedres.

Hjerneforsker Morten Kringelbach er verdens førende ekspert i nydelse og hvordan sanselig og social nydelse i høj grad er med til at definere vores liv, men også hvordan manglen på nydelse, anhedoni, har stor betydning for lidelser som depression, kronisk smerte og spiseforstyrrelser.

Musik er forventningens glæde

På tværs af alle kulturer er det fx klart at musik giver velvære, glæde og hjælper sociale relationer. Forskningen har givet ny indsigt i hvordan det i musik og andre kunstformer er forventningsglæden som kan føre til nydelse.

I foredraget der livestreames fra Aarhus Universitet, hører du også om, hvordan resultater fra computermodellering og hjerneskanninger, som måler aktiviteten i levende menneskehjerner, afdækker hvilken betydning mange nydelser som fx mad, sex, rusmidler og musik har for vores livskvalitet. 

Om Offentlige foredrag i Naturvidenskab

Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab har du mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab.

Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.

Streaming fra Aarhus Universitet

Foredragene, der livestreames fra Aarhus Universitets Søauditorier, er arrangeret af Science and Technology, Aarhus Universitet og udbydes bl.a. i samarbejde med Carlsbergfondet.

Det er gratis at deltage og du behøver ikke tilmelde dig - bare mød op og bliv klogere på naturvidenskabens mange facetter.