Forfatter Mathilde Clark
Elisabeth Schou Pedersen

Om dette arrangement

Tid
17:30 - 18:45
Pris
75 kr.
Lokalitet
Afholdes på KUMUS
Nystedvej 73
4891 Toreby L
Arrangører
Målgruppe
Abonnér på kalender

Samtale med forfatter Mathilde Walter Clark på Fuglsang Kunstmuseum

Om nærvær, glemsel, nye landskaber og essayet som kunstnerisk form

Mød forfatter Mathilde Walter Clark i samtale med litterat Elisabeth Skou Pedersen.

I anledning af Fuglsang Kunstmuseums aktuelle særudstilling Dobbeltsyner. Ingemann Andersen i Danmark og Italien kan du opleve forfatter Mathilde Walter Clark og litterat Elisabeth Skou Pedersen, der mødes på scenen på Fuglsang i en samtale om kunstnerisk nærvær, hverdagens glemsel og om at tilegne sig andre landskaber end dem, man selv er vokset frem af.

Om samtalen

Samtalen tager afsæt i Clarks skønlitterære essay Roens maestro, som hun har skrevet specifikt til udstillingens katalog. Essayet handler om hendes møde med Ingemann Andersens værker, motivverden og lollandske fødeegn, og samtalen kommer også ind på essayet som særlig kunstnerisk form og udtryk. 

Om Mathilde Walter Clark

Mathilde Walter Clark skriver romaner, noveller og essays. Hun voksede op hos sin mor i Danmark og tilbragte fra 11-årsalderen somrene hos sin amerikanske far og hans familie i USA. Hendes anmelderroste roman Lone Star og essaysamlingen Huset uden ende tematiserer blandt andet det at have rod i flere kulturer og tilegne sig nye landskaber. 

Om Elisabeth Skou Pedersen

Elisabeth Skou Pedersen er skribent, ph.d. i litteraturhistorie, foredragsholder og garvet sceneinterviewer. Hun har blandt andet beskæftiget sig med steder i litteraturen og med essayet som genre. 

Praktisk

Arrangementet er arrangeret i et samarbejde mellem Fuglsang Kunstmuseum, Lollandbibliotekerne og Guldborgsund-bibliotekerne og afholdes på KUMUS på Fuglsang.

Museet holder åbent til kl. 17.30 denne dag, så man kan se udstillingen inden arrangementet.

Der er åbent i museets café indtil kl.17.30, og man kan også købe drikkevarer før og efter arrangementet i KUMUS's café.

Billetter

Almindelig voksenbillet til samtalen koster 75 kr. Ønsker du at besøge museet inden samtalen, kan du købe en samlet billet inkl. entré og foredrag til 100 kr.

Er du medlem af Fuglsang Kunstmuseums Venner kan du købe billet til samtalen til 50 kr.

Billetter sælges på museets hjemmeside, på LollandBibliotekernes og Guldborgsund-bibliotekernes hjemmeside.