fire mennesker portrætfoto

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:15
Pris
Gratis
Lokalitet
Afholdes på Hovedbiblioteket
Salen, Rosenvænget 17,1
4800 Nykøbing F
Arrangører
Målgruppe
Abonnér på kalender

Forfatteraften med lokale forfattere

Kom med til en litterær aften, når forfattere fra Forfatterforeningen StORDstrømmen læser højt af deres værker

Sammen med den lokale forfatterforening, inviterer vi indenfor til en skøn aften fuld af litteratur med højtlæsning og historiefortælling.

Aftenens program

  • 19.00-19.05 Velkomst
  • 19.05-19.30 Hans-Willy Bautz: "Krimier med et historisk islæt"
  • 19.35-20.00 Anne Holm Christensen: Autentisk og historisk: "St. Thomas-mysteriet" og "Vores liv"
  • 20.00-20.20 Pause og eventuelt bogsalg
  • 20.20-20.45 Bent Christensen: "Oplæsning af egne modernistiske digte"
  • 20.50-21.15 Frederik Schütt: "Lollandske løgnehistorier"

 

Om forfatterne

Hans-Willy Bautz
Hana-Willy Bautz er født 1946 og er autodidakt journalist og krimiforfatter. Han har udgivet to bøger med fortællinger og to kriminalromaner i Tyskland, mens han i Danmark har fået udgivet kriminalromanerne Mord på færgen til Palermo, Mord på Sicilien, Den sicilianske forbindelse og Midsommermordene.

Hans næste roman får titlen Skovtårnsmordet. Hovedpersonerne, den dansk-tyske journalist Michael Bech og hans kæreste, den sicilianske kriminalkommissær Angela Pecci, er gennemgående figurer i alle bøgerne, som i øvrigt kan læses hver for sig. Udover at skrive sine egne krimier, oversætter Hans-Willy Bautz også tyske krimier til dansk.

Anne Holm Christensen
Anne Holm Christensens bøger beskæftiger sig med det levede liv. Fortællingerne tager udgangspunkt i autentiske personer og indeholder et eller flere menneskers livsfortælling koblet med beskrivelse af den historiske tid, fortællingen foregår i.

Anne er mangeårig arbejdsmiljørådgiver og underviser, men arbejder i dag som selvstændig forfatter og foredragsholder blandt andet på baggrund af studier i historie ved Syddansk Universitet og Københavns Universitet samt efterfølgende forfatteruddannelse.

Bent Christensen
Bent Christensen har et bredt forfatterskab bag sig, fra teologi til oversættelser fra polsk, men vil ved denne lejlighed læse op af digte fra sine tre digtsamlinger og give smagsprøver på den kommende samling Digte og aforismer 2018-2020.

Frederik Schütt
Frederik Schütt debuterede i september 2019 med en veloplagt samling af Lystige lollandske løgnehistorier - en forrygende kærlighedserklæring ikke blot til Lolland, men til Sydhavsøerne i det hele taget. Det er kugleskøre historier, der skifter retning hele tiden, og som er fulde af karismatiske lollikker, talende dyr med tvivlsomme personligheder og steder, der er velkendte for enhver, der bor på Sydhavsøerne.

Siden er der kommet endnu en samling, Vandvejen til Månen, som med fortællingen om en større odyssé også indlemmer Møn i løgnehistoriernes skæve univers. Samtidigt udkom Fredrik med digtsamlingen Forårsfornøjet.

Frederik læser lidt op fra det hele til forfatteraftenen.

Billetter

Det er gratis at deltage i arrangementet, men grundet Corona skal alle have billet.