Jesper Bugge Kold
Fotograf: Christian Petersen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.
Lokalitet
Afholdes på Væggerløse Bibliotek
Skolebakken 14
4873 Væggerløse
Målgruppe
Abonnér på kalender

Forfatterforedrag: Jesper Bugge Kold

Mød forfatteren bag "Pigen fra det store hvide skib" og "Tre dage i april"

I 2021 var det 70 år siden hospitalsskibet Jutlandia lagde fra Langelinje i København for at begive sig ud på sin sagnomspundne rejse til det krigshærgede Korea. Selv om de fleste danskere har hørt om Jutlandia, ikke mindst pga. Kim Larsens sang om netop Jutlandia, så er det kun de færreste, som kender historien bag skibet. Romanen "Pigen fra det store hvide skib" tager dig med ombord på Jutlandia hele vejen til Korea, tager dig med ind i operationsstuerne og ned i maskinrummet.

Romanen udkom den 23. januar 2021, den nøjagtige dato for afsejlingen. Mød en af forfatterne bag bogen Jesper Bugge Kold, som vil fortælle historien om Jutlandias forvandlingsrejse fra passagerskib til nationalsymbol, om de ombordværende læger, sygeplejersker og sømænd, om romanens tilblivelse og meget mere.

Romanen er blevet til som et samarbejde mellem Mich Vraa og Jesper Bugge Kold, der begge har stor efaring og succes med at skildre historiske stof. 

Billetter

Billetter koster 50 kr. og er inkl. en tår at drikke. Gratis for unge under 25 år og studerende.

Materialer

Jesper Bugge Kold, Mich Vraa: Pigen fra det store hvide skib
GennemseGennemse
  • Bog

Pigen fra det store hvide skib

Af Jesper Bugge Kold, Mich Vraa (2021)
Den unge sygeplejerske Molly tager i 1951 med hospitalsskibet Jutlandia til Korea og gør det både af humanitære og pr...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Tre dage i april

Af Jesper Bugge Kold, Mich Vraa (2022)
Dagmar tager med de hvide busser mod kz-lejren Neuengamme for at hente sin mand hjem. Det bliver en noget anderledes ...
Læs mere