Forfatter Solvej Balle
Foto: Sarah Hartvigsen Juncker
Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.
Lokalitet
Afholdes på Stubbekøbing Bibliotek
Dosseringen 3
4850 Stubbekøbing
Målgruppe
Abonnér på kalender

Forfattersamtale: Solvej Balle

Vinder af Nordisk Råds Litteraturpris 2022, Solvej Balle, besøger biblioteket i Stubbekøbing

Vores bibliotekar Nicolai Gren Hagelskjær samtaler med forfatter Solvej Balle om romanerne Om udregning af rumfang, hun læser lidt op, og der vil selvfølgelig også være mulighed for at stille spørgsmål til forfatteren. 

Vinder af Nordisk Råds Litteraturpris

Det sker ikke så ofte at en dansk forfatter modtager Nordisk Råds Litteraturpris. Det sker heller ikke så ofte, at en forfatter sætter sig for at skrive syv bøger om en kvinde, der sidder fast i tiden. Og sjældent sker det at denne forfatter beslutter sig for, efter at være udkommet på diverse anerkendte forlag, at udgive romanerne selv. Endnu sjældnere sker det, at denne forfatter er vokset op i Stubbekøbing på Falster. 

En litterær sensation

Det er lidt af en litterær sensation, at sådan et romanprojekt bliver realiseret og anerkendt. Det er ikke så ofte, vi får lov at tænke sådan for alvor over noget så stort som tiden, erindringen. Men den 30. marts sker der dét, at vi får besøg af forfatter Solvej Balle på biblioteket i Stubbekøbing. Fjerde bind i hendes romanserie om Tara, der sidder fast i tiden er, netop udkommet. Sidste år modtog hun Nordisk Råds Litteraturpris for de tre første romaner. Og så er hun simpelthen vokset op i Stubbekøbing. 

I 1987 – kort efter at Solvej Balle havde udgivet sin første roman Lyrefugl – fik hun en idé til en bog: En fortælling om en kvinde, der sidder fast i en enkelt dag, som hun må opleve igen og igen. Det viste sig at blive en større (og langsommere) opgave end ventet, men i 2020 kom det første bind i romanen Om udregning af rumfang - de næste to bøger kom i 2020 og 2021 og det fjerde af i alt syv bøger udkom 18. november 2022. 

Billetter

Billetter koster 50 kr. Unge under 25 år eller studerende er gratis. Biblioteket byder på en tår at drikke.
 

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.