Historie

De fleste af vores databaser og elektroniske tilbud kan bruges både på biblioteket og hjemmefra. For at få adgang hjemmefra skal du bo i Guldborgsund Kommune, være oprettet som bruger og have en pinkode. E-materialer markeret med en * har fri adgang og kræver ikke, at du logger ind

Danmarkshistorien.dk *
Viden om Danmarks historie fra oldtiden til i dag

European Views of the Americas: 1493-1750 
Indeholder europæiske værker om Amerika udgivet før 1750. Indeholder udover bibliografiske poster en del fuldtekst artikler.

Historiens verden
er en dansksproget historieportal, der dækker verdenshistorien. Portalen indeholder også Romernesverden.dk og Moderneverden.dk, der er opbygget på samme måde, men hvor indholdet er på et højere niveau end Historiens verden.

Historisk Atlas *
Et interaktivt Danmarkskort, hvor du både kan se gamle kort lagt hen over et nutidigt kort, og finde tusindvis af historiske og kulturelle lokationer, som lægges ind af mange forskellige kulturinstitutioner landet over. Placering, billeder, tekst og litteratur om stederne kan findes her, og i Guldborgsund Kommune samarbejder Bibliotekerne med flere andre, for at sikre god kvalitet på vores lokale poster.

Trap 5 online - BEMÆRK - kun adgang fra bibliotekets pc'er, henvend dig til personalet for login og password
Trap Danmark 5. udgave er blevet digitaliseret som led i projektet med at skabe en helt ny 6. udgave af Trap Danmark.
Trap Danmark 5. udgave udkom i perioden 1953-72. Trap 5 online giver adgang til det, der var datidens mest komplette samling af topografiske data.