Musik

De fleste af vores databaser og elektroniske tilbud kan bruges både på biblioteket og hjemmefra. For at få adgang hjemmefra skal du bo i Guldborgsund Kommune, være oprettet som bruger og have en pinkode. E-materialer markeret med en * har fri adgang og kræver ikke, at du logger ind

BibZoom - bibliotekernes musiksite *
Bibzoom er bibliotekernes platform for musikformidling. Her kan du lade dig inspirere af anmeldelser, artikler og lytteguides.

Free-scores *
Noder af mange klassiske komponister. Hjemmesiden indeholder også musikfiler og mulighed for play-along.

IMSLP - det Internationale Musik Partitur Biblioteks Projekt (Petrucci Music Library) *
Canadisk initiativ, der har til formål at skabe et virtuelt bibliotek med alle musikalske partiturer i offentlig ejendom og partiturer fra komponister, som stiller deres musik gratis til rådighed for projektet.
Nodesamlingen indeholder mere end  106.712 musikværker og 351.817 partiturer. Gode søgemuligheder på bl.a. komponist, besætning, land, periode.

Medici.tv
Er det største online katalog af klassisk musik-, opera- og dansevideoer, og inderholder:
- 3500 musikalske værker filmet fra 1940’erne og frem til i dag
- 1800 film inklusiv koncerter, operaer, balletter, dokumentarer og master classes
- Over 120 live events om året, der kan streames fra verdens mest prestigefyldte venues  

Oxford Music Online
Indeholder "Grove Music and Musicians", "Grove Opera" og "Grove Jazz", "Oxford dictionary of music" og "The Oxford companion to music".

Stingray Qello
Qello Concerts har verdens største samling af fuldlængde koncerter og musikdokumentarer. Qello Concerts tilbyder mere end 1500 film og optagelser med de største kunstnere tilbage fra 1920'erne og til nu, og dækker mere end 30 forskellige musikgenrer.

Rock på Lolland-Falster *
LF-Rockens lokalhistorie 1956-71 
Biografier, arrangementer, beretninger, fotos, lydklip m.m.