Udlån af e- og lydbøger er steget under Coronakrisen
Foto: Ereolen

Coronavirus giver fremgang på digitale lån

26.03.20
På grund af den stigende efterspørgsel, åbner vi op for flere lån på eReolen

Selvom vi har lukket på grund af Coronakrisen, udlåner biblioteket bøger i et væk. Lånene er bare digitale frem for fysiske.

”Vi oplever i øjeblikket en kæmpe interesse for lyd- og netbøger på eReolen”, fortæller bibliotekar Anders Peetz-Schou Nielsen, der er ansvarlig for bibliotekets e-ressourcer.

Udlån af børnebøger fordoblet

Antallet af udlån og brugere er generelt støt stigende, men den sidste uges tid er der virkelig kommet gang i e-bøger og lytning til bøger online.  Især oplever biblioteket en stor stigning i udlånet af børnebøger, som nærmest er fordoblet.

”Skolerne er lukkede, men børnene skal stadig lave lektier og læse bøger. Jeg tror, at mange forældre og ikke mindst lærere er ved at finde ud af, hvor smart det er med e-bøger”, siger Anders.

National stigning

Tallene er generelt stigende i hele landet, der er sat på den anden ende pga. Corona. På nationalt plan har den sidste uges udlån på eReolen ligget ca. 50 procent over februar 2020, som i sig selv lå 16 procent over februar 2019. Det er mange udlån.

Støtter op om udviklingen

På Guldborgsund-bibliotekerne støtter vi op om udviklingen og tilføjer løbende flere midler i takt med efterspørgslen. Derfor hæver biblioteket nu lån på eReolen betydeligt, så alle oprettede lånere nu kan låne op til 50 titler resten af marts og hele april: 

”Vi ser en rigtig positiv fremgang og den byder vi naturligvis velkommen. Mange efterspørger mere litteratur i disse dage og vi gør alt, vi kan, for at imødekomme vores brugeres behov så vidt muligt”, supplerer assisterende leder af Bibliotek & Borgerservice, Sonja Christina Rasmussen.

Om eReolen

EReolen er bibliotekernes elektroniske tilbud til dig, der gerne vil læse eller høre dine bøger online.

På eReolen.dk kan du både låne danske bøger og lydbøger, mens du på eReolen Global har adgang til udenlandske bøger på andre sprog.

Mangler du læsestof til den yngre målgruppe, så besøg eReolen Go, som for børn og unge mellem 7-14 år.

Ubegrænset lån af "blå" bøger

Du kan normalt låne fem ebøger og fem netlydbøger pr. måned. Bøger markeret med blåt e-bogs- eller lydbogsikon tæller ikke med i din normale udlånskvote.

Du kan altså låne disse titler, selvom du har nået grænsen for din udlånskvote. De hedder ”Ekstra lån” og kan bl.a. søges frem via forsidebanneret på ereolen.dk.

Ligesom på det fysiske bibliotek, kan du også på eReolen opleve, at titlerne der hører under udlånskvoten kan være udlånt.

Gå til eReolen

Oprettet som låner for at bruge eReolen

For at låne bøger og lydbøger via eReolen, skal du være oprettet som låner på biblioteket i din hjemkommune og have en firecifret pinkode. 

Er du ikke allerede oprettet som låner, kan du oprette dig via NemID på dit lokale bibliotek.

Opret dig som bruger

Tags