Pyt er danskernes yndlingsord
Pyt er danskernes yndlingsord

Danskernes yndlingsord er fundet

13.09.18
PYT kåret som danskernes yndlingsord 2018

Siden den 3. september har vi sammen med Danmarks Biblioteker inviteret alle til at deltage i afstemningen om at kåre danskernes yndlingsord. Ord som betyder noget særligt, ord som gør dig glad, eftertænksom eller på anden vis betyder noget for dig som menneske.

Blandt flere end 1500 nominerede ord indsendt af jer, blev 9 udvalgt til afstemningen, ordene: anstændig, dvæle, hæsblæsende, kissejav, krænkelsesparat, kålhøgen, lurendrejer, pyt og tak.

Ordjury udvalgte ordene
De 9 ord er udvalgt af en kyndig ordjury bestående af Danmarks bedste krydsordskonstruktør Hanne Marie Reffelt, formand for Dansk Forfatterforening Morten Visby samt af digter og tidligere dansk mester i poetry slam Peter Dyreborg.

Afstemningen sluttede onsdag den 12. september, og med 28 procent af alle stemmer er PYT det ord, som flest har peget på som Danskernes yndlingsord 2018. Er du ikke enig i valget, så pyt!

Om temaugen ord
Netop yndlingsord er en del af bibliotekernes kampagneuge som sætter fokus på læsning og det der skal til for at læse, forstå og bruge sproget, nemlig ORD; hvad de kan, hvad de betyder for os, hvordan de udfordrer, gør os kede af det eller glade – og meget mere.

Hos os på Guldborgsund-bibliotekerne har temaugen blandt andet udmøntet sig i ord-relaterede arrangementer, udstillinger og finurlige indslag i biblioteksrummet og på de sociale medier, for at få os alle til at tænke lidt mere over, hvad ord kan og hvad de betyder for os.

Det har især sat tankerne i gang hos 1. A på Sophieskolen, der kiggede forbi biblioteket og forklarede ord - både nogle af de nominerede ord og vinderordet, men også de vigtigere af slagsen som kærlighed og venskab.

 

Tags