Foredrag med Kenneth Bøgh Andersen
Foredrag med Kenneth Bøgh Andersen
Skoleforløb Fang Fortælllingen
Logo Fang fortællingen
Logo Nordea-fonden
Logo Slots- og Kulturstyrelsen

Fang Fortællingen i fuld gang

02.11.18
Ugen startede med forfatterbesøg og fortsatte med klasseforløb - alt sammen for folkeskoleelever

Mandagen blev bare lidt mere interessant for 260 skoleelever og deres lærere, da de om formiddagen lagde vejen forbi Hovedbiblioteket.

Vi havde nemlig besøg af børne- og ungdomsforfatteren Kenneth Bøgh Andersen, der af to omgange fortalte eleverne om sine tanker, der ligger til grund for mesterværket, bogserien Den Store Djævlekrig.

Et tema, som vi på Guldborgsund-bibliotekerne har arbejdet på i projektet Fang Fortællingen. Resultatet af mange måneders arbejde er det helt unikke brætspil Den Store Djævlekrig.

Spillet består af et hav af kasser med opgaver, der skal løses undervejs og den imponerende spilleplade, der måler ikke mindre end 111 x 190 cm.

Det er scenograf Kristian Knudsen, der står bag spillepladen, mens selve spillet er udviklet i et tæt samarbejde mellem biblioteket og spildesignere fra Here Be Dragons.

Spillet bygger på bogserien og går kort fortalt ud på at redde drengen Filip ud af helvede.

Efter foredragene på Hovedbiblioteket, så Kenneth Bøgh Andersen naturligvis brætspillet, som umiddelbart levede fint op til hans forventninger.

Klasseforløb
Udover foredraget tilbyder vi klasseforløbene Fang Fortællingen – Den Store Djævlekrig

Onsdag fandt det første klasseforløb i brætspillet sted og torsdag var det 6.b fra Nordbyskolen, der fik muligheden for at forsøge at redde Filip ud af djævlens kløer ved at løse forskellige opgaver, der blandt andet kræver matematiske evner.

Alt i alt tilbyder vi tolv skoleforløb, som er udbudt igennem Kulturtjenesten – hvert og et er fuldt booket.

Alle kan spille
Alle har dog mulighed for at prøve kræfter med spillet. Kigger du forbi i vores betjente åbningstid, er du meget velkommen til at prøve spillet. Du skal bare henvende dig ved skranken i børnebiblioteket, så hjælper vi meget gerne dig i gang.

Dog er det ikke muligt på de tidspunkter, hvor der er klasseforløb, som typisk er udvalgte tirsdage, onsdage og torsdage mellem kl. 9-11.

Du kan prøve kræfter med spillet til og med lørdag den 8. december. Efterfølgende rykker brætspillet videre til et andet bibliotek i landet. Pt. er spillet nemlig booket til og med år 2022.  

Se trailer til brætspillet

Om Fang fortællingen
Fang Fortællingen er et samarbejde mellem ti kommuner, hvor bibliotekerne samarbejder om at udvikle nye formidlingsformer og dermed i fællesskab at løfte bibliotekernes kerneopgave omkring litteraturformidling.

Udstillingerne og –  i Guldborgsund-bibliotekernes tilfælde – spillet er blevet til i samarbejde med kunstnere, arkitekter og udviklere.

Efterfølgende rejser de forskellige koncepter fra kommune til kommune på de forskellige biblioteker og således får vi på Guldborgsund-bibliotekerne besøg af udstillingen ”Mørkebarnet” inspireret af Cecilie Eken i januar-marts 2019.

Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og Nordea-fonden.