Børn der læser
Pige går tur med hund
animeret Motor Mille

Gode gerninger i Guldborgsund hjælper børn i Syrien

13.01.21
Sammen med DR Ramasjang og andre aktører engagerer vi landets børn i den gode sags tjeneste.

Tegn en tegning til en af dine bedsteforældre, gå en tur med hunden, læs en historie højt for et andet barn, saml skrald, eller bag en kage til en, du holder af.

Det er opfordringen, når vi sammen med DR Ramasjang, Friluftsrådet, FDF og landets øvrige biblioteker samler ind til Danmarks Indsamling 2021 sammen med de yngste danskere - en tilbagevendende hjælpeaktivitet, der hidtil har engageret tusindvis af landets børn.

Kampagnen er i gang

Frem til Danmarks Indsamling den 6. februar udløser hver god gerning en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene går til et Danmarks Indsamling-projekt i Syrien til gavn for coronakrisens børn.

Tiden med corona er generelt svær for mange, og det giver en endnu større mulighed i år for at gøre en forskel for andre i sit lokalmiljø. Og med det aktiverer partnerskabet børnene i Guldborgsund:  

Lys i en mørk tid

”Vi mærker selv coronakrisen i disse dage. Vi arbejder hjemme, vores børn modtager virtuel undervisning og vi kommer sjældent ud i samfundet. Det er en underlig situation, som i den grad udfordrer og rammer vores sociale behov. Men der er ingen tvivl om, at selvom vi synes det er en hård tid, så er der andre dele af verden, der i den grad har brug for vores opmærksomhed – og denne kampagne er en win/win. Med simple gode gerninger, kan vi på en sjov og hyggelig måde hjælpe hinanden med at hjælpe andre”, siger biblioteksformidler Pia Park fra Guldborgsund-bibliotekerne, der samtidig gør opmærksom på, at gerningerne naturligvis skal ske i tråd med de gældende coronarestriktioner.

Gør en forskel der, hvor du er

De yngste borgere i Guldborgsund får masser af hjælp fra partnerskabet til at gøre de gode gerninger. Hos Friluftsrådet, FDF og via biblioteket kan man finde gode ideer og inspiration til, hvordan man gøre en god gerning lige uden for sin dør. Fx kan du:

  • Indsamle noget skrald
  • Hjælpe dyrene i naturen / haven
  • Hjælpe din nabo
  • Bage en kage til en, du vil glæde
  • Ringe / skrive til dine bedsteforældre
  • Sende en hilsen til nogen på et plejehjem
  • Hjælpe nogle nybagte forældre
  • Gå en tur med en ven / nabo / familiemedlem (Efter gældende restriktioner)
  • Gøre en tjeneste for nogen
  • Læse en historie højt for et andet barn (Tænk gerne i digitale muligheder)

Du kan også finde på noget helt andet - så længe gerningen kommer andre til gode og kan udføres inden for de gældende coronarestriktioner. Der er altså masser af muligheder for at gøre gode gerninger – store som små - der både spreder glæde herhjemme, og samtidig gør en verden til forskel for de udsatte børn i Syrien.

Registrer din gode gerning

Hver en god gerning tæller, når man registrerer den på godegerninger.nu. Her kan du også læse mere om projektet og printe det velfortjente godhedsdiplom.

Læs mere om Gode gerninger på DR

Om Danmarks Indsamling-projektet i Syrien

Novo Nordisk Fondens donation går til et Danmarks Indsamlings-projekt i Syrien. Projektet administreres af Røde Kors og bidrager aktivt til FN’s Verdensmål. Røde Kors støtter krigsramte børn og unge i Syrien med at genopbygge deres mentale og fysiske sundhed samt styrke deres evne til at skabe sig en bedre fremtid.

Læs mere om Danmarks Indsamling 2021 på danmarksindsamling.dk.