I december kan du lytte til ligeså mange lydbøger fra eReolen, som du orker
Se ligeså mange film, du orker på Filmstriben i december

Lydbøger og film er julegaven til dig

29.11.19
I hele december får du ubegrænset brug af eReolen og Filmstriben

December lurer lige om hjørnet og vi har i år en helt særlig juleoverraskelse til dig.

For første gang slipper vi nemlig eReolen og Filmstriben løs! Dvs. at du får ubegrænset brug af lydbøger, e-bøger og streamede film i hele december måned via bibliotekets abonnement på de to tjenester.

Normalt kan brugerne låne fem e-bøger og fem lydbøger om måneden samt otte film om måneden på Filmstriben – dog max to film om ugen.

Stor interesse for tjenesterne

”Vi oplever rigtig stor interesse og efterspørgsel på de to tjenester og derfor vil vi gerne teste vores brugeres behov for flere udlån på både eReolen og Filmstriben”, fortæller assisterende leder Sonja Christina Rasmussen, der tilføjer, at også eReolens tjeneste til børn, eReolen Go! er med i julegaven.

Vilde med lydbøger

Lydbøgerne har da i den grad også vundet indpas hos lånerne og vi oplever generelt en stigning i både antallet af udlån og brugere på eReolen.

På landsplan er udlån på eReolen steget med 26 procent fra 2017 til 2018 og i Guldborgsund Kommune er tallet hele 28,5 procent. Tallet for 2019 har da også allerede oversteget udlånstallet fra 2018 og forventes derved at tage et gevaldigt nøk opad.

Bredt udvalg af titler og genrer

Og det er der ikke noget at sige til, for her finder du et stort udvalg af de nyeste bøger som fx Efter solen af Jonas Eika og Min mor siger af Stine Pilgaard, gamle klassikere som Klodernes kamp af H.G. Wells og Et dukkehjem af Henrik Ibsen samt fagbøger som fx Kældermennesker – om populisme og besværet med at være menneske af Carsten Jensen.

Kom i gang med eReolen

Se film på Filmstriben

Også bibliotekernes filmtjeneste Filmstriben, hvor man fx både kan se spillefilm, dokumentarfilm og serier er meget populær blandt brugerne.

Tjenesten fungerer foruden på pc, smartphone og tablets også via Apple-tv og Chromecast, så du kan se film og serier direkte på dit tv.

Alt fra standup til Oscarvindende spillefilm

”Filmstriben har virkelig meget forskelligt at byde på lige fra standup med Anders Matthesen i Anden på coke til film som Van Gogh –ved evighedens port, den danske film I krig og fred, klassikeren The doors og Oscarvindende film som The Hateful Eight og Dallas Buyers Club. Derudover er det en oplagt mulighed til at ”binge” serier, da der ikke er noget loft i december og i december er det jo fx oplagt at sætte julekalenderen Theo og Den Magiske Talisman på til børnene, fortæller Anders Peetz-Schou Nielsen, som er ansvarlig for e-ressourcerne på Guldborgsund-bibliotekerne.

Kom i gang med Filmstriben

Hvem kan benytte tjenesterne?

For at bruge de to tjenester skal du blot være bosat i Guldborgsund Kommune og være oprettet som låner på Guldborgsund-bibliotekerne.

Du er  meget velkommen til at kigge forbi dit lokale bibliotek, hvor personalet meget gerne hjælper dig i gang.