Har du lyst til at dele dine læseoplevelser med andre, er en af bibliotekets litteraturklubber sikkert noget for dig

Opstart af litteraturklubber

23.12.19
Har du lyst til at dele dine læseoplevelser med andre?

I så fald er vores forskellige litteraturklubber måske noget for dig?

Vi har opstart på flere af vores litteraturklubber som fx novellelæsningsklubben og litteraturklubben Bookeaters for unge mellem 14 og 20 år.

Der er også stadig plads i den faglitterære læseklub og så overvejer vi at starte en afdeling af Fantasy Fellowhip op i Nykøbing.

Novellelæsning

Fire tirsdage kl. 10-11.30 fra januar til april mødes novellelæsningsklubben i Glassalen på Hovedbiblioteket og får læst højt af nøje udvalgte noveller.

Første mødegang er tirsdag den 21. januar. Efter oplæsningen taler vi hen over kaffen om oplevelsen af litteraturen og hvilke tanker, den sætter i gang.

Det er gratis at deltage i tilbuddet, der er for voksne og som handler om at skabe gode læseoplevelser i små fællesskaber.

Har du lyst til at være med, så send en mail til bibvok@guldborgsund.dk att. Peter-Clement Woetmann.

Der er et begrænset antal pladser og du tilmelder dig hele forløbet. 

Bookeaters - litteraturklubben for unge

Er du mellem 14 og 20 år, vild med bøger som After og Et Rige af Torne og Roser eller er forfattere som John Green en af dine yndlingsforfattere? Så tilmeld dig Bookeaters.

Klubben mødes to mandage om måneden kl. 16 til 18 i Aktivitetsrummet på Hovedbiblioteket.

Den ene gang mødes medlemmerne selv og har mulighed for at snakke om alt young adult litteratur (YA) inden for et bestemt tema, og den anden mødegang er tovholder Emma Sofie Larsen med til at styre slagets gang, når vi snakker om månedens bog.

Den første bog vi skal læse inden klubben mødes for første gang i den nye sæson mandag den 6. januar er ungdomsbogen Skæbnebrevet af Alexandra Nilsson.

Har du lyst til at deltage i litteraturklubben, så send en mail til Emma Sofie på mail estl@guldborgsund.dk.

Har du ikke mulighed for at deltage den 6. januar, kan du sagtens melde dig til alligevel.

Faglitterær læseklub

Er du mere til faglitteratur, er der stadig plads i vores faglitterære læseklub. Klubben mødes torsdage kl. 17-18.30 i Glassalen på Hovedbiblioteket.

Næste gang er torsdag den 30. januar, hvor vi diskuterer bogen Sportshjerte af Daniel Dencik, som du skal have læst inden.

Har du lyst til at være med, så send en mail til bibvok@guldborgsund.dk att. Anders Peetz-Schou Nielsen.

Intereresse for Fantasy Fellowship?

Elsker du Fantasy fra Lloyd Alexander og Tolkiens klassikere til George R. R. Martin, Patrick Rothfuss og Scott Lynchs nye mesterværker, og leder du efter andre Fantasy-elskere du kan dele din interesse med og blive inspireret af?

Hvis du kan svare ja til noget af det overstående, vil vi meget gerne høre fra dig, da vi er i gang med at undersøge mulighederne for at oprette en afdeling af den landsdækkende Fantasy læsekreds for voksne, Fantasy Fellowship, her i Nykøbing Falster.

Hvis du er interesseret og har lyst til at være med, eller bare gerne vil høre mere om Fantasy læsekredsen, så skriv en mail til bibvok@guldborgsund.dk, att. Anders Helms eller ring på tlf. 5473 1600.