Oplev den spændende forfatter Pablo Llambías på Stubbekøbing Bibliotek
Foto: Kirsten Bille
Stubbekøbing Bibliotek får besøg af forfatteren bag bogen Zombierådhus
Oplev billederne fra bogen "Zombierådhus"

Optakt til forfatterforedrag med læsermøde og udstilling

23.01.20
Deltag i læsermødet og bliv klar til forfatteraften med den nominerede forfatter

Han er netop blevet indstillet til den prestigefulde Kritikerpris. En pris, som uddeles af Litteraturkritikernes Lav, som består af et udvalg af anmeldere på landets helt store dagblade.

Har du lyst til at blive klogere på den danske forfatter med det spanskklingende navn, så kig forbi Stubbekøbing Bibliotek, når Pablo Llambías gæster biblioteket og fortæller om sin roman Zombierådhus, som han er nomineret for.

Læsemøde ugen før

I forbindelse med forfatterforedraget som finder sted tirsdag den 25. februar kl. 19 på Stubbekøbing Bibliotek, lader vi op til aftenen med et nyt, spændende initiativ; Et læsermøde.

”Som noget nyt vil vi gerne udfolde litteraturen, så alle er godt klædt på til det forestående forfatterbesøg. Vi har i denne sæson planlagt to læsermøder, hvor vi en uge før forfatteraftenen mødes en times tid og sammen diskuterer den aktuelle roman. Møderne foregår reelt på samme måde som i en læseklub, dog med den forskel, at ”læsermødet” er af mere uforpligtende karakter, da man kun mødes den ene gang”, fortæller bibliotekar Nicolai Gren Hagelskjær, der er tovholder på læsermøderne.

Prøv det af

”Har man ikke mulighed for at deltage i forfatterarrangementet, men blot har lyst til at deltage i læsermødet, er man også meget velkommen til det. På sin vis er det også en måde at prøve af, om det at være med i en læseklub, hvor man mødes fast månedligt og netop taler om litteraturen, kunne være noget for én”, fortsætter han.

Har du lyst til at deltage i læsermødet, hvor Llambías’ roman er omdrejningspunktet, kan du allerede nu hente romanen på Stubbekøbing Bibliotek, som i samme anledning har fået et stort parti af bogen.

Læsermødet finder sted onsdag den 19. februar kl. 16.30 til 18.00 ligeledes på Stubbekøbing Bibliotek.

Læs mere om læsermødet

En af Danmarks litterære kamæleoner

Til forfatterforedraget ugen efter kan du møde en af dansk litteraturs kamæleoner. Pablo Llambías’ forfatterskab er på den ene side konceptuelt og eksperimenterende og på den anden side drevet af en helt særlig lyst til at gå i dialog med den verden, vi lever i.

Her vil han blandt andet fortælle om sin anmelderroste prosa-suite Zombierådhus, som er en beretning om det danske velfærdssamfund, fortalt som en spøgelseshistorie på randen af apokalypsen.

Det er korte tekster med en tekst om hvert rådhus. Tilsammen danner de et billede af Danmark på den anden side af kommunalreformen. Eller gør de?

Spøgelsesagtigt præg

Bogen er både morsom og tankevækkende. De faktuelle beskrivelser af de danske byers rådhuse sættes med andre ord sammen med finurlige og legende scenerier og parodier, og midt i sine digressioner og humoristiske indslag er bogen også hele tiden præget af noget spøgelsesagtigt og en balancegang på afgrundens rand.

Hvad er det for et Danmark, der viser sig, når en dansk forfatter skriver sig igennem samtlige fungerende rådhuse i landet? Hvorfor hedder en sådan bog Zombierådhus? Hvem er forfatteren Pablo Llambías egentlig?

Det er blandt andet nogle af de spørgsmål du kan få svar på til forfatterforedraget.

Aftenen afsluttes med en spørgerunde og fælles snak om litteraturen i Danmark og Danmark i litteraturen.

Læs mere og køb billet til foredraget

Udstilling af billederne fra bogen

En del af værket Zombierådhus er de 98 billeder af danske rådhuse. I forbindelse med foredraget udstiller Stubbekøbing Bibliotek fotografierne, som du kan opleve i hele februar måned i den betjente åbningstid. Her kan du se alle Danmarks rådhuse, som de ser ud på den anden side af kommunalreformen.

Læs mere om udstillingen