Programmet for foråret 2020 er udkommet
Hvis dit nytårsforsæt går ud på at være sundere, så deltag i foredraget med Anne Annemad Hjernøe i januar
Den spændende forfatter Pablo Llambías kigger forbi i forårssæsonen 2020
Foto: Kirsten Bille
I forårssæsonen byder biblioteket blandt andet på en bevægelseskoncert med Tine Mynster

Programmet for foråret er udkommet

13.12.19
Vi er klar med vores spritnye arrangementsprogram for foråret 2020

Står du lige og mangler de sidste julegaver, er der mange gode oplevelser at vælge imellem i vores arrangementsprogram for foråret.

Som altid byder vi nemlig på et alsidigt program. Du kan fx tilbringe en aften i selskab med Anne ”Annemad” Hjernøe, når hun kickstarter nytårsforsættet om et sundere liv i januar.

Eller hvad med en pakke under træet med billetter til en aften i selskab med forfatteren bag succeserne Hvis der skulle komme et menneske forbi, En dag vil vi grine af det og hans seneste novellesamling Tyverier, Thomas Korsgaard, når han gæster Hovedbiblioteket sidst i marts?

Masser af gratis arrangementer

Vi byder også på mange gratis arrangementer. Fx kan du få anbefalinger til spændende læseoplevelser af dine lokale bibliotekarer til de tilbagevendende bogcafeer og opleve et hav af flotte udstillinger af regionens lokale kunstnere på bibliotekerne i Nykøbing, Nysted, Sakskøbing og Stubbekøbing.

Masser af fællessang

I denne sæson byder vi også på masser af fællessang. Både som i et guidet fællesskab, der fungerer som en klub, men også enkelte arrangementer som morgensang. Initiativet er udsprunget af den spontane arrangementsrække i november i forbindelse med Spil Dansk Ugen, som hvert år finder sted sidst på efteråret. Hele uge 44 blev der sunget morgensang og fremmødet var overvældende.

Læsermøder før forfatterbesøg

Et andet nyt tiltag er ”læsermøder” før større forfatterbesøg.

”Som noget nyt vil vi gerne udfolde litteraturen, så alle er godt klædt på til det forestående forfatterbesøg. Vi har i denne sæson planlagt to læsermøder, hvor vi en uge før forfatteraftenen mødes en times tid og sammen diskuterer den aktuelle roman”, fortæller bibliotekar Nicolai Gren Hagelskjær, der er tovholder på læsermøderne. ” Har man ikke mulighed for at deltage i forfatterarrangementet, men blot har lyst til at deltage i læsermødet, er man også meget velkommen til det. På sin vis er det også en måde at prøve af om en læsekreds, hvor man netop snakker om litteraturen, kunne være noget for en”, fortsætter han.

”Den 25. februar diskuterer vi Zombierådhus af Pablo Llambías og den 23. marts Tyverier af Thomas Korsgaard. Vi har i samme forbindelse indkøbt ekstra eksemplarer af bøgerne, som du kan afhente en måned før. Bøgerne kan naturligvis lånes og læses på helt normal ”biblioteksmanér” allerede fra nu”, fortæller Nicolai.

Teater og workshops

Vi har naturligvis også en masser af spændende arrangementer til de mindre størrelser.

I børneprogrammet finder du som altid søde og sjove forestillinger til de små, kreative workshops for de lidt større og sjove teknologiske værksteder, hvor børnene fx kan bygge og designe robotter af skrammel i de to Hebocon værksteder

I februar kan du opleve næste store interaktive udstilling fra projektet Fang Fortællingen, som Den Store Djævlekrig og Hr. Struganoff også var en del af.  Denne gang med afsæt i Ole Lund Kirkegaards Lille Virgil.

Udstillingen bliver fulgt op af de hyggelige børnearrangementer Film og popcorn i vinterferien.

Forfatterbesøg og bevægelseskoncert for de små

Derudover byder forårssæsonen bl.a. på et anderledes forfatterbesøg for børn fra 4 år med Marianne Iben Hansen og hendes bog Axel elsker biler og en aktiv bevægelseskoncert med Tine Mynster i form af Balder og hele farveladen.

Der er nok at glæde sig til for små og store!

Billetter

Billetsalget åbner for medlemmer af Biblioteksklubben fredag den 13. december kl. 10.00, mens ikke-medlemmer kan købe og booke billetter fra mandag den 16. december ligeledes kl. 10.00.

Hent dit eget eksemplar

Du kan hente et eksemplar af det nye program på dit lokale bibliotek eller se det online her på sitet, hvor du også kan købe og booke billetter til de forskellige arrangementer.

Du kan naturligvis også følge os på Facebook.

Se programmet for foråret 2020