Sommerbogen
Pige der læser siddende op ad et træ
En pige og en dreng der læser med fødderne i et bassin

Sommerferie er Sommerbogstid!

09.06.21
Igen i år kan alle mellem 6 og 15 år deltage i den landsdækkende og lokale læsekampagne, hvor der er præmier på spil.

Skolernes sommerferie nærmer sig med hastige skridt. Vejret er blevet betydeligt varmere og det er lyst til over sengetid. Med sommermånederne og ferien følger som altid Sommerbogen – den super hyggelige landsdækkende læsekampagne for børn og unge i alderen 6 til 15 år.

Kampagnen skydes i gang 11. juni

I år er ingen undtagelse og kampagnen skydes i gang allerede på fredag den 11. juni. På Guldborgsund-bibliotekerne er vi naturligvis med igen i år og som altid er der præmier på spil – både i den landsdækkende konkurrence og den lokale af slagsen.

Bygget op af udfordringer

Sidste år skiftede kampagnen format. Hvor Sommerbogen tidligere var bygget op udelukkende omkring skriftlige boganmelder, blev kampagnen i stedet mere legende med sjove udfordringer inddelt i tre kategorier i forskellige sværhedsgrader.

Fx Læs mens du spiser is, Læs med fødderne i vand, Læs en bog om venskab og fra den mere udfordrende kategori; Læs en bog som en anden har valgt for dig eller Læs en bog på engelsk.

30 forskellige udfordringer

I alt er der hele 30 forskellige udfordringer at give sig i kast med – der skal dog blot løses 10 udfordringer for at deltage og man må gerne kombinere dem på kryds og tværs, så en bog kan sagtens dække over flere udfordringer.

Som minimum skal alle, der deltager, læse tre bøger, som også skal anmeldes ganske kort på udfordringsarket.

Kører hele sommerferien

Sommerbogen kører hele sommerferien og helt frem til den 21. august, så der er masser af tid til at komme ned i tempo og slappe af med en god bog i løbet af ferien.

I kan både hente arket på jeres lokale bibliotek og her på hjemmesiden.

Hent udfordringsarket som PDF

Hent udfordringsarket som skrivbar PDF (arket skal stadig printes og afleveres fysisk)

Fede præmier på spil!

Når arket er udfyldt, afleverer I det blot her på biblioteket. Så er I både med i den landsdækkende konkurrence, hvor hovedpræmien er at tømme en boghandel på fem minutter, og i den lokale konkurrence, hvor hovedpræmien er et årskort til Guldborgsund Zoo, der dækker hele hustanden. Præmien er sponseret af Guldborgsund Zoo. 

Alle der deltager, får desuden en boggave.

Gode ideer til læsestof

Mangler I inspiration til læsningen, er I meget velkommen til at kigge forbi biblioteket, hvor vi står klar med masser af gode ideer til bøger om alt fra gamere og fodboldspillere til veninder og heste.

Inspiration ved hjælp af emojis

Der er også masser af inspiration at hente på Buggi.dk, bibliotekernes litteraturunivers for børn og unge. Her kan børnene selv vælge bøger ud fra emojis – skal det fx være en sjov bog, en bog om venskaber eller en eventyrlig bog? Hvor lang og hvor svær skal den være, og skal der være billeder i?

Alt det vælger børnene selv ud fra det spændende børneunivers. Så er de også sikre på, at de får valgt bøger, der er noget for dem og kan komme i mål med de mindst tre bøger, der skal læses, hvis man vil være med i Sommerbogen.

Besøg Buggi.dk 

Kig forbi biblioteket fra på fredag den 11. juni og hent udfordringsarket, eller download arket.