Få svar på de mest gængse svar omkring aflevering og reserveringer

Coronatider - Mangler du svar? Find dem her

14.01.21
(Opdateret 14. januar 2021) Få svar på de mest gængse spørgsmål

Ud fra de seneste retningslinjer fra KL og Kulturministeriet er biblioteksrummene lukket ned. Indtil videre gælder nedlukningen til og med søndag den 7. februar 2021.

Indtil biblioteket åbner igen gælder følgende:

  • Bibliotekerne er lukkede og der er UDELUKKENDE adgang for studerende, der kan afhente reserverede materialer efter forudgående aftale. Alle andre må desværre væbne sig med tålmodighed, da de ikke kan afhente reserverede materialer - heller ikke selvom du har modtaget besked om, at materialerne er klar til afhentning.
  • Borgerservice holder fortsat åbent efter deres gældende betjeningstider. Det er dog vigtigt, at du husker at bestille tid til Borgerservice på telefon 5473 1000. Husk, at Borgerservice altid har lukket for personlig betjening om onsdagen.
  • Du vil udelukkende kunne aflevere materialer via brevsprækkerne. Afleveringen sker på eget ansvar og du kan af gode grunde heller ikke få en kvittering. Vi opfordrer dog til, at du VENTER med at aflevere til bibliotekerne igen er åbne. Der vil ikke komme gebyrer på materialer, der skulle have været afleveret under nedlukningen. Læs mere under punktet Får jeg gebyr på de materialer, der skal afleveres under nedlukningen?
  • Bibliotekets personale sidder klar ved telefonerne i hverdagene til og med 5. februar i tidsrummet kl. 10 til 14 på telefon 5473 1662, hvis du har brug for hjælp og vejledning.
  • Er du studerende og i gang med at skrive opgave, kan du helt undtagelsesvist reservere bøger over telefonen på 5473 1662 og afhente dem ved tidsbestilling. Det vil med andre ord sige, at det KUN er STUDERENDE, der kan hente reserveringer. Vi kontakter dig og giver dig et afhentningstidspunkt.

  Er der åbent bibliotek?

  Nej, vi har lukket for åbent bibliotek - foreløbig frem til søndag den 7. februar 2021.

  Får jeg gebyr på de materialer, der skal afleveres under nedlukningen?

  Helt ekstraordinært vil der ikke være gebyrer på materialer, der skulle have været afleveret under hele nedlukningen i december/januar/februar. Denne gebyrfrie periode løber frem til biblioteket åbner igen og en uge frem fra åbningsdagen. Når vi åbner igen, melder vi en slutdato for gebyrfrie lån ud. Modtager du beskeder om, at dine lån skal afleveres, skal du blot se bort fra dem.

  Er FabLab åbent?

  Nej, FabLab Guldborgsund holder fortsat lukket.

  Kan jeg reservere materialer?

  Nej, desværre ikke. Pr. 4. januar har vi foreløbig lukket for muligheden for at reservere materialer. Vi melder ud her, når du igen kan reservere materialer.

  Jeg har fået besked om, at mine reserveringer er kommet hjem - kan jeg hente dem?

  Nej, du kan desværre ikke hente dine reserveringer i den delvise nedlukningsperiode. Materialerne står dog fortsat klar til dig på hylden, når vi åbner for afhentning igen. Når vi åbner for afhentning igen, melder vi en dato ud for, hvornår du senest kan afhente dem.

  Kan jeg aflevere mine bøger i postkassen?

  Ja, du kan du aflevere bøger i brevsprækken eller postkassen på alle vores biblioteker under nedlukningen. Afleveringen sker på eget ansvar og du kan af gode grunde heller ikke få en kvittering. Vi opfordrer dog til, at du VENTER med at aflevere til vi igen har åbent på bibliotekerne.

  Hvad sker der med mine reserveringer?

  Hvis du har sat en dato for, hvornår din interesse for bogen udløber, så kan du forlænge den, hvis du ønsker det. Det gør du ved at logge ind og ændre interessetilkendegivelsen under 'Mine sider'. Skal du derimod ikke bruge materialerne længere, må du meget gerne slette din reservation - så sparer du os for en masse arbejde samtidig med at materialet går videre til den næste i køen.

  Kan jeg ringe til biblioteket?

  Ja, det kan du sagtens. Du kan komme i kontakt med os på telefon 5473 1662 i hverdagene mellem kl. 10.00 og 14.00.

  Skal jeg bære mundbind?

  Ja, fra torsdag den 29. oktober skal du bære mundbind, når du besøger Bibliotek & Borgerservice, med mindre du af helbredsmæssige årsager er undtaget for at bære mundbind og/eller visir.

  Har Borgerservice åbent?

  Borgerservice er åben for personlig betjening. Husk at bestille tid uanset henvendelse hos Callcenteret på 5473 1000. Du kan altså ikke længere komme direkte ind fra gaden og blive betjent.

  Callcenteret har telefontid mandag til onsdag kl. 9-15, torsdag kl. 9-17 og fredag kl. 9-12. Her vil du blive spurgt ind til, hvad din henvendelse drejer sig om for måske kan den allerede klares i telefonen, så du ikke behøver møde op.

  Jeg har billet til et arrangement – hvordan skal jeg forholde mig?

  Indtil videre skal du ikke gøre noget. Vi arbejder på at finde nye datoer eller andre afviklingsmuligheder for vores arrangementer – foreløbig de arrangementer, som skulle have fundet sted i januar/start februar. Enkelte af dem vil blive aflyst.

  Uanset om arrangementet flyttes, aflyses eller eventuelt bliver afholdt digitalt, kontakter vi dig, der har købt eller booket billet, når vi ved mere. Har du endnu ikke købt eller booket billet, kan du holde dig orienteret under Arrangementer

  Se oversigten over arrangementer

  Hvad skal jeg gøre, når jeg løber tør for læsestof?

  Det kan vi ikke have. Heldigvis har vi nogle digitale alternativer til de papirbøger, vi har på hylderne.

  På eReolen kan du låne eBøger og lydbøger. eReolenGo har masser af bøger til børnene og på eReolen Global har du adgang til ebøger og lydbøger på andre sprog end dansk.

  Gå til eReolen

  Er du mere til magasiner, så besøg RB Digital. Her finder du masser af lækre bladreblade - de fleste af dem på engelsk.

  Besøg RB Digital

  Tjenesten Mediestream har fra 4. januar 2021 og frem til bibliotekerne åbner igen helt ektraordinært åbnet op for hjemmeadgang til massevis af aviser dateret tilbage til 1921 og frem til 2002.

  Gå til Mediestream.dk

  Jeg nåede ikke at låne dvd'er og har ikke Netflix - hvad gør jeg?

  Det går jo heller ikke, for indimellem skal vi have lidt adspredelse. Heldigvis har du adgang til masser af dokumentarfilm, serier og spillefilm via bibliotekernes streamingtjeneste Filmstriben.

  Læs mere om Filmstriben

  Tags