Få svar på de mest gængse svar omkring aflevering og reserveringer

Coronatider - Mangler du svar? Find dem her

10.06.21
(Opdateret den 10. juni 2021) Få svar på de mest gængse spørgsmål

Når du besøger Bibliotek & Borgerservice, skal du frem til mandag 14. juni fremvise coronapas på forlangende, med mindre du af helbredsmæssige årsager er undtaget. Kravet om coronapas gælder alle vores biblioteker. Børn og unge under 15 år skal ikke have coronapas. Fra mandag den 14. juni ophæves kravet om både coronapas og mundbind.

Du kan læse mere om gældende coronapas under punktet Skal jeg vise coronapas? længere nede på siden.

Åbningstider på Hovedbiblioteket:

 • Mandag-torsdag kl. 10-18
 • Fredag kl. 10-17
 • Lørdag kl. 10-14

Åbningstider på lokalbibliotekerne:

 • Mandag kl. 12-16
 • Tirsdag-onsdag kl. 10-14
 • Torsdag kl. 14-18
 • Fredag kl. 10-14

OBS. Tiderne gælder ikke helligdage, hvor biblioteket og Borgerservice holder lukket.

Kan jeg ringe til biblioteket?

Ja, det kan du sagtens. Bibliotekets personale sidder klar ved telefonerne i hverdagene på telefon 5473 1000, hvis du har brug for hjælp og vejledning.

Telefontider:

 • Mandag kl. 9-15
 • Tirsdag kl. 9-15
 • Onsdag kl. 9-15
 • Torsdag kl. 9-17
 • Fredag kl. 9-12

Kan jeg stadig booke en bibliotekar?

Ja, det kan du godt. Alle kan benytte sig at tilbuddet ”Book en bibliotekar” og få op til ½ times vejledning (til fx opgaveskrivning hvis man er studerende).

 Du kan læse mere om servicen og booke tid her

Er der åbent bibliotek?

Vi har åbent bibliotek på Hovedbiblioteket i tidsrummet kl. 8.00-10.00 mandag til fredag. Du skal dog fortsat fremvise coronapas på forlangende frem til mandag den 14. juni.

Får jeg gebyr på de materialer, der skal afleveres under nedlukningen?

Helt ekstraordinært vil der ikke være gebyrer på materialer, der skulle have været afleveret under hele nedlukningen fra december til april. Den gebyrfrie periode løber til og med tirsdag den 1. juni, så der er god tid at aflevere i. Afleverer du først efter den 1. juni, skal du betale gebyr.

Er FabLab åbent?

FabLab Guldborgsund holder i første omgang udelukkende åbent for nøglebrugere og for servicen Book en fablabster.

Du kan læse mere om servicen og booke en tid her

Kan jeg reservere materialer?

Ja, du kan reservere materialer her på hjemmesiden, via app'en eller via telefonen på 5473 1000.

Jeg har fået besked om, at mine reserveringer er kommet hjem - kan jeg hente dem?

Ja, du kan sagtens hente reserverede materialer på alle vores biblioteker inden for vores åbningstider. Materialerne står som udgangspunkt klar til afhentning i 14 dage. Husk dit reservationsnummer, når du afhenter dine materialer.

Hvad sker der med mine reserveringer?

Hvis du har sat en dato for, hvornår din interesse for bogen udløber, så kan du forlænge den, hvis du ønsker det. Det gør du ved at logge ind og ændre interessetilkendegivelsen under "Brugerprofil". Skal du derimod ikke bruge materialerne længere, må du meget gerne slette din reservation - så sparer du os for en masse arbejde samtidig med at materialet går videre til den næste i køen.

Skal jeg vise coronapas?

Skal du besøge Bibliotek & Borgerservice skal du frem til mandag den 14. juni fremvise coronapas på forlangende, med mindre du af helbredsmæssige årsager er undtaget. Kravet om coronapas gælder alle vores biblioteker. Børn og unge under 15 år skal ikke have coronapas. Fra mandag den 14. juni ophæves kravet om coronapas.

Der findes tre former for coronapas:

 • At du har gennemført vaccination
 • Kan fremvise en negativ Covid-19 test (max 72 timer gammel)
 • Er tidligere smittet med Covid-19 og kan fremvise en positiv Covid-19 test (den skal være mellem 14 og 180 dage gammel)

Du finder den detaljeret beskrivelse af coronapasset her

Skal jeg bære mundbind?

Frem til mandag den 14. juni skal du bære mundbind, når du besøger Bibliotek & Borgerservice, med mindre du af helbredsmæssige årsager er undtaget for at bære mundbind og/eller visir. Fra mandag den 14. juni ophæves kravet om mundbind.

Må institutioner og skoler komme på biblioteket?

Ja, I må meget gerne komme på biblioteket, men for at sikre, at vi ikke overstiger forsamlingsloftet, skal I booke tid. Det kan I gøre ved at kontakte os via callcenteret på 5473 1000 eller sende en mail til bbbib@guldborgsund.dk, hvor I skriver antal børn og voksne samt ønsket dato/tidspunkt for besøget. Husk, at alle unge fra 15 år samt voksne skal kunne fremvise coronapas frem til den 14. juni.

Har Borgerservice åbent?

Borgerservice holder fortsat åbent efter deres gældende betjeningstider. Det er dog vigtigt, at du husker at bestille tid til Borgerservice på telefon 5473 1000. Når du ringer til Callcenteret, vil du blive spurgt ind til, hvad din henvendelse drejer sig om for måske kan den allerede klares i telefonen, så du ikke behøver møde op.
Husk, at Borgerservice altid har lukket for personlig betjening om onsdagen.

Callcenterets telefontider:

 • Mandag til onsdag kl. 9-15
 • Torsdag kl. 9-17
 • Fredag kl. 9-12

Afholder biblioteket arrangementer?

Ja, vi afholder igen arrangementer på biblioteket. Alle fra 15 år og op skal frem til mandag den 14. juni vise coronapas på forlangende ved arrangementer. Arrangementer der foregår udendørs er undtaget.

Se oversigten over arrangementer

Kan jeg aflevere via brevsprækken?

Vi har så vidt muligt  åbnet op for aflevering via brevsprækkerne. Som det ser ud nu, er det muligt på Hovedbiblioteket, Sakskøbing Bibliotek, Stubbekøbing Bibliotek og Nørre Alslev Bibliotek.

Tags