Få svar på de mest gængse svar omkring aflevering og reserveringer

Coronatider - Mangler du svar? Find dem her

26.10.20
Få svar på de mest gængse spørgsmål

Er biblioteket åbent?

Ja, alle vores biblioteker er åbne i den betjente åbningstid. Du behøver ikke at bestille tid for at komme på biblioteket - bare mød op. Vær opmærksom på, at lokalbibliotekerne har andre betjeningstider end Hovedbiblioteket.

 • Fra mandag den 25. maj må der være flere lånere på biblioteket.
 • Fra den 17. juni er det nu muligt at sidde og læse avis på alle bibliotekerne.
 • Fra den 22. juni kan du printe fra egen smartphone, pc og tablet.
 • Fra den 30. juni kan du igen benytte pc'erne på alle vores biblioteker (dog ikke i børnebiblioteket på Hovedbiblioteket). Du kan bruge computerne ½ time af gangen. Husk at spritte af før og efter brug.
 • Fra den 10. august kan du bruge kopimaskiner og scannere igen.
 • Fra mandag den 24. august kan du igen låne brætspil på biblioteket
 • Lektiecafeen lukker ned igen i forbindelse med de nye restriktioner i forhold til Corona. Nedlukningen gælder fra onsdag den 28. oktober og foreløbig frem til 2. januar 2021. 
 • Fra torsdag den 29. oktober skal du bære mundbind, når du besøger Bibliotek & Borgerservice og deltager i arrangementer på biblioteket, med mindre du af helbredsmæssige årsager er undtaget for at bære mundbind og/eller visir.

Du må dog fortsat væbne dig med tålmodighed, da det endnu ikke er muligt fx at lege i børnebiblioteket.

Er der åbent bibliotek?

Fra på mandag den 10. august åbner vi igen op for åbent bibliotek på alle vores biblioteker mandag til fredag kl. 7.00 til 22.00.

Børnebiblioteket på Hovedbiblioteket har udelukkende åbent bibliotek i morgentimerne fra kl. 8.00-10.00 mandag til fredag - der er desuden betjening mandag til torsdag kl. 10-18, fredag kl. 10-17 og lørdag kl. 10-14.

Betjeningstiderne på Hovedbiblioteket er:

 • Mandag til torsdag kl. 10-18
 • Fredag kl. 10-17
 • Lørdag kl. 10-14

Betjeningstiderne på bibliotekerne i Nysted, Nørre Alslev, Sakskøbing, Stubbekøbing og Væggerløse er:

 • Mandag kl. 12-16
 • Tirsdag, onsdag og fredag kl. 10-14
 • Torsdag kl. 14-18

Er FabLab åbent?

FabLab Guldborgsund, som er beliggende på Hovedbiblioteket holder fortsat lukket. Dog er der adgang til lab'et for nøglebrugere. Vi har dog fortsat arrangementer i FabLab, som du kan booke billet til.

Se oversigt over nyheder om og arrangementer i FabLab

Du kan også benytte dig af vores nye service, Book en fablabster.

Læs mere om Book en fablabster

Reservering af materialer

Vi har åbnet op for muligheden for at reservere igen på her på hjemmesiden og i app'en og du kan nu også reservere materialer fra andre biblioteker igen (fjernlån).

Hvad sker der med de materialer, der har afleveringsfrist, mens I har lukket?

Har du materialer, der skulle have været afleveret, mens biblioteket har været lukket, skal du ikke bekymre dig om gebyrer, så længe du afleverer dine overskredne materialer senest i udgangen af maj måned.

Skal jeg bære mundbind?

Ja, fra torsdag den 29. oktober skal du bære mundbind, hvis du besøger Bibliotek & Borgerservice og FabLab eller deltager i arrangementer på biblioteket.

Kan jeg aflevere mine bøger i postkassen?

Ja, du kan du aflevere bøger i brevsprækken eller postkassen på alle vores biblioteker uden for betjent åbningstid til og med torsdag den 6. august. Afleveringen sker på eget ansvar og du kan af gode grunde heller ikke få en kvittering. Vi har valgt at lukke for brevsprækkerne og postkasserne, da vi mandag den 10. august igen åbner op for åbent bibliotek i hverdagene.

Hvad sker der med mine reserveringer?

Hvis du har sat en dato for, hvornår din interesse for bogen udløber, så kan du forlænge den, hvis du ønsker det. Det gør du ved at logge ind og ændre interessetilkendegivelsen under 'Mine sider'. Skal du derimod ikke bruge materialerne længere, må du meget gerne slette din reservation - så sparer du os for en masse arbejde samtidig med at materialet går videre til den næste i køen.

Kan jeg ringe til biblioteket?

Det kan du sagtens. Biblioteket kan kontaktes telefonisk mandag-torsdag kl. 10-15 og fredag kl. 10-12 via Callcenteret på 5473 1000.

Afholder i arrangementer?

Ja, det gør vi, dog med færre pladser. Derudover er der billetter på alle vores arrangementer, så husk at booke/købe billetter på forhånd.

Vi har pr. 21. september i øjeblikket ikke salg af drikkevarer til vores arrangementer, men du er velkommen til at medbringe en vand.

Se oversigten over alle arrangementer

Har Borgerservice åbent?

Borgerservice åbner for personlig betjening tirsdag den 9. juni. Dog vil der være begrænset plads og man skal derfor bestille tid uanset henvendelse hos Callcenteret på 5473 1000. Du kan altså ikke længere komme direkte ind fra gaden og blive betjent.

Callcenteret har telefontid mandag til onsdag kl. 9-15, torsdag kl. 9-17 og fredag kl. 9-12. Her vil du blive spurgt ind til, hvad din henvendelse drejer sig om for måske kan den allerede klares i telefonen, så du ikke behøver møde op.

Hvad skal jeg gøre, når jeg løber tør for læsestof?

Det kan vi ikke have. Heldigvis har vi nogle digitale alternativer til de papirbøger, vi har på hylderne.

På eReolen kan du låne eBøger og lydbøger. eReolenGo har masser af bøger til børnene og på eReolen Global har du adgang til ebøger og lydbøger på andre sprog end dansk.

Gå til eReolen

Er du mere til magasiner, så besøg RB Digital. Her finder du masser af lækre bladreblade - de fleste af dem på engelsk.

Besøg RB Digital

Jeg nåede ikke at låne dvd'er og har ikke Netflix - hvad gør jeg?

Det går jo heller ikke, for indimellem skal vi have lidt adspredelse. Heldigvis har du adgang til masser af dokumentarfilm, serier og spillefilm via bibliotekernes streamingtjeneste Filmstriben.

Læs mere om Filmstriben

Tags