Indskrænket børnebibliotek pga. ombygning
Indskrænket børnebibliotek pga. ombygning

Indskrænket adgang til børnebiblioteket

30.04.18
De næste mange uger undergår børnebiblioteket en forvandling

Børnebiblioteket er, som du måske ved, i fuld gang med at blive shinet op. Derfor har vi det sidste lange stykke tid arbejdet på at få ryddet op i materialerne. Onsdag den 9. maj går arbejdet for alvor i gang med at flytte rundt. Alt bliver på denne dag rykket midlertidigt fra børnebiblioteket ind i det tilstødende lokale, Aktivitetsrummet. Derfor holder børnebiblioteket lukket denne dag.

Ingen pc’er, konsoller og intet legetøj
Skal du besøge børnebiblioteket i perioden 10. til 23. maj, skal du derfor tage døren til venstre, når du kommer op på 1. sal på Hovedbiblioteket. I de godt og vel to uger vil børnebiblioteket være at finde i Aktivitetsrummet og da rummet ikke er ligeså stort som biblioteksrummet, bliver det en lidt skrabet udgave. Der vil nemlig hverken være adgang til pc’er, spillekonsoller eller legetøj.

”Det er jo noget af en ombygning, vi er i gang med og det er svært at stille alt frem, som det normalt er, når vi sådan flytter rundt. Alternativet er, at vi helt skal lukke børnebiblioteket i perioden, men vi bestræber os på at holde åbent så vidt muligt. Vi vil jo så gerne imødekomme vores små gæster og deres voksne på bedste vis, men vi er meget udfordret på pladsen, så biblioteket er i perioden primært til at komme og låne bøger”, fortæller Pia Park, der er en af tovholderne på projektet og fortsætter:

”Vi fraråder især institutioner og skoler at tage på ekskursion på børnebiblioteket i den tid omrokeringen står på, da der simpelthen ikke er plads at boltre sig på. Til gengæld glæder vi også helt ubeskriveligt meget til at vise det nye børnebibliotek frem, når det står færdigt i starten af juli”, siger Pia.    

I forbindelse med ombygningen må vi desværre også udskylde den kreative workshop med origami, som skulle have fundet sted fra den 14. til den 18. maj.

Nyt, flot gulv
Imens alt er flyttet ud fra børnebiblioteket, lægger håndværkerne blandt andet nyt gulv på og det kommer ikke til at gå stille for sig, da det gamle linoleumsgulv skal skrælles af. Kommer du forbi biblioteket i uge 20, må du derfor forvente en del støjgener.

Torsdag den 24. maj bliver alting rykket tilbage i de vante omgivelser i børnebiblioteket, og derfor vil der også være lukket på børnebiblioteket denne dag. Den dag er for lang tid siden planlagt til at være Star Wars dag på biblioteket og det er det fortsat:

”24. maj står skam fortsat i Star Wars tegn med fed koncert, stafet og rollespil, hvor børn i alderen 6 til 12 år kan opleve en dag i et andet univers. Det laver vi ikke om på. Nogle af aktiviteterne kommer til at foregå i FabLab, andre i Salen og resten udendørs som planlagt, hvis vejret er til det”, forsikrer Pia. Når vi nærmer os datoen, kan du læse mere om aktiviteterne, billetbooking og få et overblik over, hvad der foregår hvor her på hjemmesiden.

Allerede dagen efter, den 25. maj, er der dog åbent i børnebiblioteket igen, men der vil være en del rod, larm, begrænset muligheder og legeområdet vil være under ombygning. Desuden vil der ikke være adgang til børnebiblioteket efter betjent åbningstid indtil børnebiblioteket er helt på plads.

OBS! Ekstraordinært lukket på børnebiblioteket lørdag den 26. maj pga. uforudset ekstraarbejde med gulvfolien.