Få svar på de mest gængse svar omkring aflevering og reserveringer

Mangler du svar? Find dem her

14.05.20
Få svar på de mest gængse spørgsmål

Er biblioteket åbent?

Ja, alle vores biblioteker er åbne i den betjente åbningstid. Du behøver ikke at bestille tid for at komme på biblioteket - bare mød op. Vær opmærksom på, at lokalbibliotekerne har andre betjeningstider end Hovedbiblioteket.

Fra mandag den 25. maj må der være flere lånere på biblioteket. Der er dog fortsat udelukkende åbent for aflevering og udlån. Du må også selv gerne bevæge dig rundt blandt reolerne og finde bøgerne på hylderne.

Du må dog fortsat væbne dig med tålmodighed, da det endnu ikke er muligt fx at sætte sig og læse avisen, bruge pc’erne eller lege i børnebiblioteket.

Betjeningstiderne på Hovedbiblioteket er:

  • Mandag til torsdag kl. 10-18
  • Fredag kl. 10-17
  • Lørdag kl. 10-14

Betjeningstiderne på bibliotekerne i Nysted, Nørre Alslev, Sakskøbing, Stubbekøbing og Væggerløse er:

  • Mandag kl. 12-16
  • Tirsdag, onsdag og fredag kl. 10-14
  • Torsdag kl. 14-18

Er der åbent bibliotek?

Åbent bibliotek er desværre stadig lukket og det betyder, at du endnu ikke kan lukke dig selv ind på biblioteket.

Rerservering af materialer

Vi har åbnet op for muligheden for at reservere igen på her på hjemmesiden og i app'en og du kan nu også reservere materialer fra andre biblioteker igen (fjernlån).

Hvad sker der med de materialer, der har afleveringsfrist, mens I har lukket?

Har du materialer, der skulle have været afleveret, mens biblioteket har været lukket, skal du ikke bekymre dig om gebyrer, så længe du afleverer dine overskredne materialer senest i udgangen af maj måned.

Kan jeg aflevere mine bøger i postkassen?

Fra mandag den 25. maj kan du aflevere bøger i brevsprækken på Hovedbiblioteket uden for betjent åbningstid. Vi arbejder på samme mulighed på lokalbibliotekerne.

Hvad sker der med mine reserveringer?

Hvis du har sat en dato for, hvornår din interesse for bogen udløber, så kan du forlænge den, hvis du ønsker det. Det gør du ved at logge ind og ændre interessetilkendegivelsen under 'Mine sider'. Skal du derimod ikke bruge materialerne længere, må du meget gerne slette din reservation - så sparer du os for en masse arbejde samtidig med at materialet går videre til den næste i køen.

Hvad sker der med mine materialer, der er klar til afhentning?

De gamle reserveringer fra før bibliotekerne lukkede, står til afhentning til og med mandag den 25. maj. Derefter vil de blive afleveret igen og sat på plads.

Kan jeg ringe til biblioteket?

Det kan du sagtens. Biblioteket kan kontaktes telefonisk mandag-torsdag kl. 10-15 og fredag kl. 10-12 via Callcenteret på 5473 1000.

Afholder i arrangementer?

Alle vores arrangementer er fortsat aflyst - foreløbig frem til sommerferien. Det gælder også faste klubber og cafeer, som fx Lektiecafeen.

Du kan dog allerede nu købe billet til enkelte arrangementer, der finder sted i efteråret.

Se oversigten over billetsalg

Har Borgerservice åbent?

Borgerservice holder fortsat lukket for personlig betjening, men kan kontaktes telefonisk mandag til onsdag kl. 9-15, torsdag kl. 9-17 og fredag kl. 9-12 via Callcenteret på 5473 1000.

Hvad skal jeg gøre, når jeg løber tør for læsestof?

Det kan vi ikke have. Heldigvis har vi nogle digitale alternativer til de papirbøger, vi har på hylderne.

På eReolen kan du låne eBøger og lydbøger. eReolenGo har masser af bøger til børnene og på eReolen Global har du adgang til ebøger og lydbøger på andre sprog end dansk.

Gå til eReolen

Er du mere til magasiner, så besøg RB Digital. Her finder du masser af lækre bladreblade - de fleste af dem på engelsk.

Besøg RB Digital

Jeg nåede ikke at låne dvd'er og har ikke Netflix - hvad gør jeg?

Det går jo heller ikke, for indimellem skal vi have lidt adspredelse. Heldigvis har du adgang til masser af dokumentarfilm, serier og spillefilm via bibliotekernes streamingtjeneste Filmstriben.

Læs mere om Filmstriben