Tirsdag 31. marts
Hovedbiblioteket Åbningstid: 08:00-19:00 Betjening : 10:00-19:00
Nysted Bibliotek Åbningstid: 07:00-22:00 Betjening: 10:00-13:00
Nørre Alslev Bibliotek Åbningstid: 07:00-22:00 Betjening: 10:00-14:00
Sakskøbing Bibliotek Åbningstid: 07:00-22:00 Betjening: 10:00-14:00
Stubbekøbing Bibliotek Åbningstid: 07:00-22:00 Betjening: 10:00-14:00
Væggerløse Bibliotek Åbningstid: 07:00-22:00 Betjening: 10:00-13:00
Language

Link til bibliotekets facebookprofil


Instagram

AKTUELT


""PÅSKEN 2015
Hovedbiblioteket er lukket fra torsdag den 2. april til og med mandag den 6. april (skærtorsdag til 2. påskedag).

Bibliotekerne i Nysted, Nørre Alslev, Sakskøbing, Stubbekøbing og Væggerløse er åbne for selvbetjening 07-22 hele påsken.

Vi ønsker alle god påske.


""LEDIG STILLING Guldborgsund-bibliotekernes vigtige, legende, lærende og glædesskabende børnebibliotek har brug for en børnekulturformidler,der er enig i, at børnebiblioteket er verdens bedste idé.
Se hele stillingsopslaget


""LOKALHISTORIE
Kommunearkiverne på Sydsjælland og Lolland-Falster har digitaliseret arkiverne fra en spændende periode i Danmarkshistorien, besættelsestiden 1940-45, og åbnet for adgang til dem via hjemmesiden lokalekilder.dk.
Bliv klogere på tyskernes beslaglæggelser af bygninger, tyske flygtninge, lazaretter, begravelsespladser til flygtninge, der døde i Danmark, mødrehjælp, kommunale vagtværn, da politiet forsvandt i 1944, beskyttelse af borgerne mod luftangreb, varerationering, alsang, illegale blade og modstandsbevægelsen på Sydsjælland og Lolland-Falster.


""
LYDBØGER Har du opbrugt din lydbogskvote på eReolen.dk, så tjek dr.dk. DR tilbyder ofte lydbøger til streaming og download i en begrænset periode. I øjeblikket kan du hente Puk Damsgårds "Hvor solen brænder", Mogens Bloms "Gidsel i Amman", Thomas Rydahls "Eremitten" og Pierre Lemaitres "Alex". De tre sidstnævnte kan hentes til og med 4. april. "Hvor solen brænder" kan hentes til den 16. april.


""OVERVÅGNING
Hvem kigger med, når du er på nettet? Overvågning er ikke kun forbeholdt potentielle terrorister. Vi overvåges uafladeligt, både når vi surfer rundt på nettet, har mobilen tændt, og når vi bruger fordelskort i fysiske butikker.
DR har i uge 12 fokus på digital overvågning af vores privatliv.
Gennem tre tv-udsendelser og en temaside, Digital Overvågning, på dr.dk får vi et indblik i, hvem der overvåger os, og hvad overvågningen kan bruges til. På temasiden kan du også finde en række værktøjer til, hvordan du kan skærme dit privatliv mod den digitale overvågning.


Log for studievalg tidsbestillingVEJLEDNINGSCAFÉ
Studievalg Sjælland tilbyder vejledning om videregående uddannelser.
TID : HVER MANDAG KL. 14.00-16.00 
OBS : Vejledningscaféen holder påskelukket mandag den 30. marts og mandag den 6. april
STED : HOVEDBIBLIOTEKET


""KONKURRENCE

Børnebiblioteket udlodder seks biografbilletter til filmen Skammerens Datter.
Konkurrencen slutter den 8. april.

Deltag i konkurrencen Skammerens Datter (psst det' kun for børn)


""BOGPRIS Hvem skal have Læsernes bogpris 2015?

Indtil den 13. april kan du deltage i afstemningen om, hvem der skal hædres med Læsernes bogpris 2015.

Du kan læse anmeldelser af de nominerede titler på Litteratursiden.dk. Har du lyst til at låne dem, kan du bestille dem her (klik på bogforsiden, så kommer du videre til reserveringsknappen). Vil du være med til at bestemme hvem, der skal modtage æren, så stem på din favorit her.


""SLÆGTSFORSKNING Danmarkshistoriens største fotoalbum er nu frit tilgængeligt på arkiv.dk. Mere end 500 lokal- og stadsarkiver har bidraget til at skabe en enestående kulturskat bestående af mange tusinde fotos, kort, dagbøger, breve og lydmaterialer. Arkiv.dk rummer mere end to millioner forskellige dokumenter, og antallet vokser måned for måned.
Arkiv.dk
 er blevet til med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinneys Møllers Fond til almene Formål.


""
APPS Endelig skete det!
Nu kan du se filmstriben.dk på iPad og iPhone. Du skal blot hente app’en Filmstriben i Lænestolen i App Store. Det er en såkaldt "player-app", der kun fungerer sammen med selve hjemmesiden filmstriben.dk. Hent app’en, der er gratis, og læs mere om hvordan du kommer godt i gang med at bruge app'en og om Airplay og Cromecast. Android app kommer om et par uger.


""
BIBZOOM - bibliotekernes digitale musiktjeneste giver dig nu adgang til 25 millioner musiknumre, 349.440 min. gratis musik om året og masser af inspiration i form af anmeldelser, artikler om musik og lytteguides.
BibZoom samarbejder med WiMP, og du kan udelukkende streame musikken.


""
BOGCAFÉ
Nåede du ikke at komme med til vinterens bogcaféer, eller har du lyst til at få genopfrisket de bøger, vi omtalte, så er oversigten her. Vil du bestille bøgerne, så klik på titlen og du får adgang til reserveringsknappen.


""
VI TILBYDER Søger du om dansk statsborgerskab, skal du bl.a. bestå statsborgerskabsprøven. Næste prøve afholdes den 2. juni 2015 på Guldborgsund Sprog- og Integrationscenter.

Guldborgsund-bibliotekerne hjælper dig med at blive klar til prøven. Du kan få hjælp syv mandage fra kl. 16.00-17.30 i Glassalen, Hovedbiblioteket. Første gang er mandag den 13. april 2015.

Tilmelding: Send en e-mail til Sanne Nielsen SLN@guldborgsund.dk eller kontakt Sanne Nielsen på tlf. 54 73 16 24.


""
FOREDRAG v/ Flemming Dan Nielsen
TID : ONSDAG DEN 29. APRIL, KL. 19.00
STED : SALEN, HOVEDBIBLIOTEKET, NYKØBING F.
HENT BILLET
: Gratis
(fra 12. marts kl. 10.00)


""KLUB
Biblioteksklubben er for dig, som gerne vil have lidt mere ud af at være biblioteksbruger på Guldborgsund-bibliotekerne og være en del af et fællesskab.

       

    SØG-FIND-RESERVER INSPIRATION DIGITALE TILBUD KONTAKT
               
               
 Mine lån Nye romaner eReolen Åbningstider
Mine reserveringer Nye krimer BibZoom Personale
 Udvidet søgning Nye børnebøger Filmstriben EAN & CVR
 Lokallitteratur Ny musik Netlydbøger Kontakt biblioteket
Pjecer Nye film Zinio Send indkøbsforslag  
bibliotek.dk   E-resurser Billetkøb  
Spørg Biblioteksvagten      
               
               

  

Guldborgsund-bibliotekerne, Hovedbiblioteket, Rosenvænget 17, 4800 Nykøbing F, Tel. 5473 1600, e-mail nyfac@guldborgsund.dk