Læseklubber

Vil du dele dine læseoplevelser? Mødes og tale om bøger? Så er en af vores læseklubber måske noget for dig

Vi har pt. flere læseklubstilbud; DR Romanklubben, Den faglitterære læseklub, Fantasy Fellowship for fantasyelskere og en læseklub i Sakskøbing.

Ens for dem alle er, at en af vores bibliotekarer er ansvarlige for klubberne. Har du lyst til at være med i én eller flere af dem, kan du læse mere om dem nedenfor.

DR Romanklub

I DR Romanklub læser vi seks nye danske romaner udvalgt af Danmarks Radio. Vi mødes i Glassalen på Hovedbiblioteket seks onsdage kl. 16.30-18.00 fra december til maj for at diskutere romanerne.

På det sidste møde indstiller vi de tre bedste romaner til finalen, hvor den prisvindende bog skal findes af en jury i en direkte udsendelse på P1. Vi stiller romanerne til rådighed, som læses landet over i samme måned på mange folkebiblioteker.

Du kan tilmelde dig romanklubben hos Nicolai Gren Hagelskjær på mail bibvok@guldborgsund.dk. Der er begrænset antal pladser og tilmelding gælder for hele forløbet.

Faglitterær læseklub

Har du lyst til sammen med andre at stille skarpt på de spændende læseoplevelser, der gemmer sig på hylderne med de faglitterære bøger, så er den fagliterære læseklub helt sikkert noget for dig.

Klubben mødes seks torsdage kl. 17.00-18.30 og hver gang diskutere en ny bog. Fokus vil være på spændende og velskrevet faglitteratur.

Vi læser bredt, og når sæsonen er omme, vil vi have læst bøger om både historiske, samfundsvidenskabelige og naturvidenskabelige emner.

Du kan tilmelde dig den faglige læseklub hos Anders Peetz-Schou Nielsen på mail til bibvok@guldborgsund.dk.

Der er begrænset antal pladser, de tildeles efter ”først til mølle”-princippet. Tilmelding gælder for hele forløbet.

Læseklub i Sakskøbing

I læseklubben mødes vi for at diskutere en roman, som alle har læst. Der bliver også plads til at anbefale bøger til hinanden. Biblioteket sørger for at skaffe de bøger hjem, som skal læses i læseklubben. Som læseklubmedlem får du også indflydelse på hvilke bøger, vi skal læse og diskutere.

Møderne i læseklubben kommer til at foregå på 1. sal, og der er ikke elevator. Har du et problem med tilgængeligheden, så kontakt biblioteket, så prøver vi at finde en løsning.

Har du lyst til at høre mere om læseklubben, så kontakt bibliotekar Dorte Tissot Hansen på bibvok@guldborgsund.dk (skriv gerne att. Dorte Tissot Hansen i mailen).

Fantasy Fellowship - fantasylæseklub for voksne

Elsker du Fantasy og alt fra Lloyd Alexander og Tolkiens klassikere til George R. R. Martin, Patrick Rothfuss og Scott Lynchs nye mesterværker? Og leder du efter andre Fantasy-elskere du kan dele din interesse med og blive inspireret af? Så er Fantasy Fellowship Guldborgsund måske noget for dig!

Vi er i gang med at undersøge mulighederne for at oprette en lokal afdeling af den landsdækkende Fantasy læsekreds for voksne.

Hvis du er interesseret og har lyst til at være med, eller bare gerne vil høre mere om Fantasy læsekredsen,så skriv en mail til bibvok@guldborgsund.dk, att. Anders Helms.

Selvkørende læseklubber

Vi har i øjeblikket elleve læseklubber, der mødes hen over vinteren og diskuterer litteratur. Læseklubberne er i høj grad selvstyrende og bestemmer selv indhold og form af møderne. En læseklub læser fx udelukkende krimier, mens en anden koncentrerer sig om klassikere. En tredje indleder hvert møde med et digt, som man skiftes til at vælge.

Vil du vide mere, eller ønsker du at deltage i en læseklub, så kontakt Nicolai Gren Hagelskjær på mail bibvok@guldborgsund.dk.