Læseklubber

Vil du dele dine læseoplevelser? Mødes og tale om bøger? Så er en af vore læseklubber måske noget for dig

Vi har pt. fem læseklubstilbud; DR Romanklubben, Den faglitterære læseklub, 2 x Novellelæsning (en på Hovedbiblioteket og en Stubbekøbing Bibliotek) og vores læseklub til de unge, Bookeaters.

Ens for dem alle er, at en af vores bibliotekarer er ansvarlige for klubberne. Har du lyst til at være med i en eller flere af dem, kan du læse mere om dem nedenfor.

DR Romanklub

I DR Romanklub læser vi seks nye danske romaner udvalgt af Danmarks Radio. Vi mødes i Glassalen på Hovedbiblioteket seks onsdage kl. 16.30-18.00 fra december til maj for at diskutere romanerne.

På det sidste møde indstiller vi de tre bedste romaner til finalen, hvor den prisvindende bog skal findes af en jury i en direkte udsendelse på P1. Vi stiller romanerne til rådighed, som læses landet over i samme måned på mange folkebiblioteker.

Du kan tilmelde dig romanklubben fra midt august og senest den 2. november 2020 til Nicolai Gren Hagelskjær på mail bibvok@guldborgsund.dk. Der er begrænset antal pladser og tilmelding gælder for hele forløbet.

Faglitterær læseklub

Som noget nyt stillede vi i efteråret 2019 og foråret 2020 skarpt på de spændende læseoplevelser, der gemmer sig på hylderne med de faglitterære bøger.

Det gjorde vi igennem den faglitterære læseklub, som vi fortsætter med i efteråret 2020/foråret 2021. 

Klubben mødes seks torsdage kl. 17.00-18.30 og hver gang diskutere en ny bog. Fokus vil være på spændende og velskrevet faglitteratur.

Vi læser bredt, og når sæsonen er omme, vil vi have læst bøger om både historiske, samfundsvidenskabelige og naturvidenskabelige emner.

Du kan tilmelde dig den faglige læseklub hos Anders Peetz-Schou Nielsen på mail til bibvok@guldborgsund.dk.

Der er begrænset antal pladser, de tildeles efter ”først til mølle”-princippet. Tilmelding gælder for hele forløbet.

Novellelæsning

Kan du lide tanken om at få læst højt og undervejs tale om det, du bliver mindet om eller undrer dig over? Så er vores novelle-læsegruppe måske noget for dig.

Selve læsningen foregår, når vi mødes, hvor læsegruppe-lederen læser højt. På den måde opleves teksten på samme tid for alle. Herefter taler vi om vores oplevelser af litteraturen, og hvilke tanker den sætter gang i.

Tilbuddet er for voksne og handler om at skabe gode læseoplevelser i små fællesskaber. Det kræver ingen forberedelse eller særlige forudsætninger at være med – og der er ingen forkerte svar eller mærkelige spørgsmål i en læsegruppe.

Vi har både oprettet en novellelæsningsklub på Hovedbiblioteket og på Stubbekøbing Bibliotek.

Novellelæsning efterår 2020 mødes tirsdage kl. 10-11.30 på Hovedbiblioteket / Glassalen:
15. september
20. oktober
17. november
 

Novellelæsning efterår 2020 mødes mandage kl. 10-11.30 på Stubbekøbing Bibliotek:
21. september
19. oktober
16. november

Du kan tilmelde dig Novellelæsning hos Peter-Clement Woetmann på mail til bibvok@guldborgsund.dk att. Peter-Clement Woetmann.

Der er begrænset antal pladser og du tilmelder dig hele forløbet.

Bookeaters - litteraturklub for unge

Er du mellem 14 og 20 år og vild med young adult-bøger som fx Hunger Games eller generelt bare en bognørd? Så tilmeld dig vores litteraturklub for unge. Her snakker vi om alt vedrørende ungdomslitteratur.

Bookeaters mødes hver anden mandag kl. 16.00 til 18.00 i Hovedbibliotekets ungdomsafdeling på 1. sal.

Lyder det som noget for dig, så send en mail til bibliotekar Emma Sofie på mail bibbb@guldborgsund.dk.

Fantasy Fellowship - fantasylæseklub for voksne
Elsker du Fantasy og alt fra Lloyd Alexander og Tolkiens klassikere til George R. R. Martin, Patrick Rothfuss og Scott Lynchs nye mesterværker? Og leder du efter andre Fantasy-elskere du kan dele din interesse med og blive inspireret af? Så er Fantasy Fellowship Guldborgsund måske noget for dig!

Vi er i gang med at undersøge mulighederne for at oprette en lokal afdeling af den landsdækkende Fantasy læsekreds for voksne.

Hvis du er interesseret og har lyst til at være med, eller bare gerne vil høre mere om Fantasy læsekredsen,så skriv en mail til bibvok@guldborgsund.dk, att. Anders Helms.

Selvkørende læseklubber

Vi har i øjeblikket elleve læseklubber, der mødes hen over vinteren og diskuterer litteratur. Læseklubberne er i høj grad selvstyrende og bestemmer selv indhold og form af møderne. En læseklub læser fx udelukkende krimier, mens en anden koncentrerer sig om klassikere. En tredje indleder hvert møde med et digt, som man skiftes til at vælge.

Vil du vide mere, eller ønsker du at deltage i en læseklub, så kontakt Nicolai Gren Hagelskjær på mail ngh@guldborgsund.dk.