Læseklubber

Vil du dele dine læseoplevelser? Mødes og tale om bøger? Så er en af vore læseklubber måske noget for dig

Vi har i øjeblikket elleve læseklubber, der mødes hen over vinteren og diskuterer litteratur. Læseklubberne er i høj grad selvstyrende og bestemmer selv indhold og form af møderne. En læseklub læser fx udelukkende krimier, mens en anden koncentrerer sig om klassikere. En tredje indleder hvert møde med et digt, som man skiftes til at vælge.

Vil du vide mere, eller ønsker du at deltage i en læseklub, så kontakt Nicolai Gren Hagelskjær på mail ngh@guldborgsund.dk

DR Romanklub

I DR Romanklub læser vi seks nye danske romaner udvalgt af Danmarks Radio. Vi mødes i Glassalen på Hovedbiblioteket seks onsdage kl. 16.30-18.00 fra december til maj for at diskutere romanerne. På det sidste møde indstiller vi de tre bedste romaner til finalen, hvor den prisvindende bog skal findes af en jury i en direkte udsendelse på P1. Vi stiller romanerne til rådighed, som læses landet over i samme måned på mange folkebiblioteker.

Du kan tilmelde dig romanklubben fra midt august og senest den 1. november 2020 til Nicolai Gren Hagelskjær på mail ngh@guldborgsund.dk eller telefon 5473 1636. Der er begrænset antal pladser og tilmelding gælder for hele forløbet.

Faglitterær læseklub

Som noget nyt stiller vi i efteråret 2019 og foråret 2020 skarpt på de spændende læseoplevelser, der gemmer sig på hylderne med de faglitterære bøger.

Det gør vi igennem en ny faglitterær læseklub, som i perioden mødes seks torsdage kl. 17.00-18.30 og hver gang diskutere en ny bog. Fokus vil være på spændende og velskrevet faglitteratur.

Vi læser bredt, og når sæsonen er omme, vil vi have læst bøger om både historiske, samfundsvidenskabelige og naturvidenskabelige emner.

Du kan tilmelde dig den faglige læseklub hos Anders Peetz-Schou Nielsen på mail til apsn@guldborgsund.dk eller på telefon 5473 1626.

Der er begrænset antal pladser, de tildeles efter ”først til mølle”-princippet. Tilmelding gælder for hele forløbet.

Bookeaters - litteraturklub for unge

Er du mellem 14 og 20 år og vild med young adult-bøger som fx Hunger Games eller generelt bare en bognørd? Så tilmeld dig vores litteraturklub for unge. Her snakker vi om alt vedrørende ungdomslitteratur.

Bookeaters mødes hver anden mandag kl. 16.00 til 18.00 i Hovedbibliotekets ungdomsafdeling på 1. sal.

Lyder det som noget for dig, så send en mail til bibliotekar Emma Sofie på mail estl@guldborgsund.dk.