Samskabelse, fællesskab og kål - CELF & Anette Sams
Elever fra CELF Fødevarer havde kreeret et skønt bæredygtigt måltid og Anette Sams fortalte om alle de gode fordele ved at spise kål
Af lshn
Omdrejningspunktet var KÅL og Kålhydrater, da Hovedbiblioteket i samarbejde med Europe Direct Sjælland samt CELF Fødevarer havde stablet en flot aften på benene den sidste torsdag i oktober.
50 gæster deltog i fællesspisning, som dygtige elever fra CELF havde kreeret. Hele menuen bestod af forskellige smagfulde og flot anrettede retter baseret på kål. Der var blandt andet kålpandekager med laks, bagt blomkål med nødder, hvidkålssalat, grønkålssalat, sushi med blomkålsris og laks, kåldeller og andet spændende.
Eleverne fra CELF havde brugt dagene op til på at forberede sig, og det kunne i den grad også mærkes, for det bæredygtige måltid smagte virkelig godt, ifølge de mange glade gæster. "Det var super spændende at prøve at spise kål på helt nye måder", fortalte en af deltagerne.
Aftenen blev afrundet med et foredrag med Anette Sams, som fortalte om, hvordan vi kan blive sundere, få mere energi og færre smerter ved at ændre vores kost til at indeholde masser af forskellig kål.
Sams er uddannet forsker, så hun ved en masse om kroppens biologi. Hun forklarede blandet andet også om kålens vej helt ned igennem tarmene til vores bakterier, hvor kålen i samarbejde med bakterierne gør en masse godt arbejde for vores krop.
Foredraget var baseret på bog "Kålhydrater: gør kål på overvægt, insulinresistens og sukkertrang", som er skrevet af Anette Sams og Jane Faerber.
Biblioteket havde dækket to langborde i voksenudlånet, så fællesspisningen foregik midt i mellem bøgerne, og snakken gik livligt omkring bordene.
Europe Direct Sjælland har støttet arrangementet.
Den samlede menu, kan du se ved at klikke på nedenstående link.
CELF har selv kreeret to af opskrifterne, resten kan du finde i bogen, som du naturligvis kan låne på biblioteket.
Se de to opskrifter ved at klikke på nedenstående link.