10 bøger om alternative livsformer

29.09.22
Livet bliver levet på mange forskellige måder, og det er der heldigvis skrevet en del om. Derfor har jeg fundet 10 bøger frem, der alle handler om at leve på andre måder end den helt "normale". 

Livet i en van

Måske er dét at leve i en autocamper og køre rundt hele sommeren ikke nogen ny ting, især ikke hvis man er tysk turist. Men det at lave sin bil om til en kørende bolig har helt klart fået en renæssance og er især blevet populært på Instagram og TikTok. Hvis du er nysgerrig på, hvordan man transformerer en bil og lever som en slags nomade på fire hjul, så læs Evantyr af Bettina Bøjstrup Jensen. 

Selvforsynende livsstil

Med priser, der stiger hele tiden, på alt fra el og varme til varer, bliver en selvforsynende livsstil mere og mere relevant. I mange år har mange fulgt bonderøvens liv på DR, når han inviterer danskerne ind i sit selvforsynende hjem. Det er der også kommet to bøger ud af, hvor du kan lære mere om det enkle liv med fokus på selvforsyning. Det er en livsstil, der også vil glæde din omgangskreds, når du begynder at kaste alt fra tomater til kæmpesquash i hovedet på dem. 

Andre måder at tænke forhold og familie

I de senere år er der i højere grad sket en ændring i den såkaldte kernefamilie, der har åbnet døren for mange andre familiekonstruktioner. Det har givet plads til regnbuefamilierne og til andre måder at se parforholdet på. En af de nye konstruktioner i parforholdet er polyamori eller åbne forhold. Det er et spændende emne, fordi det udfordrer vores opfattelse af, hvad forhold er, og dermed også, hvad utroskab er. Du kan læse både om regnbuefamilier og polyamori her. 

Jordomsejlinger

Måske var du også limet til skærmen, da TV2 sendte Kurs mod fjerne kyster og senere Kurs mod nord. Jeg kan stadig nærmest hvine af fryd, når TV2 igen igen bruger en hel dag på at genudsende alle episoderne. Og selvom jeg nok aldrig bliver modig nok til selv at gøre det, så kan jeg heldigvis udleve min indre skipper gennem alle de bøger, der er blevet skrevet om emnet. 

Livet med religion

De fleste lever ganske normale liv med eller uden religion, men for nogle mennesker fylder religionen så meget, at deres liv er formet efter den tro og det fællesskab, de indgår i. Det er der blevet skrevet en del interessant bøger om, som virkelig viser, at når man bryder ud af et trossamfund eller en kult, så handler det om meget mere end bare at skifte religion.

God læselyst!

Emilie, Norddjurs Biblioteker

Oprindeligt skrevet af Emilie, eReolen.

Materialer
GennemseGennemse
  • Ebog

Evantyr : alt, hvad der er værd at vide om vanlife, samt fortællinger om hverdagseventyr - og rejser i en van fortalt af danskere

Af Bettina Bøjstrup Jensen (2021)
Læs mere