Børn fra alle folkeskoler på 4. årgang og Guldfisken Glimmer

17.03.22
Guldfisken Glimmer skrevet af Jesper Wung-Sung

Med udgangspunkt i børneromanen ”Guldfisken Glimmer” skrevet af Jesper Wung-Sung, har børnebibliotekarerne Tine, Pia og Anette de sidste mange onsdage siden start sep. 2021 til slutningen af april 2022 ”dykket ned i kloakken til Guldfisken Glimmer” sammen med 4. klasser fra Guldborgsunds folkeskoler og forhåbentligt få guldfisken bragt sikkert op til overfladen igen. 

Børnene har været igennem et vildt spændende forløb. Først med oplæsning og læseteater i samspil med eleverne, hvor de har mødt litteraturen på en helt anden måde, end når man læser en bog selv. Børnene er nemlig aktivt deltagende under hele oplæsningen.

Efterfølgende har de været igennem 2 workshops.

I den ene har de beskrevet en god egenskab ved hver klassekammerat fra klassen. Derefter har de hver især skulle beskrive en god oplevelse, som de har haft med en ven.

Den næste workshop lægger fokus på at kunne udtrykke sig kreativt med materialet Silk Clay ud fra overskriften: "Hvis du var en lille fisk, hvordan ville du så se ud?”

Forløbet afsluttes med at hvert barn ”døber” sin egen fisk i glimmer og sætter eller hænger den op på hylden derhjemme.

Forløbet lægger vægt på at børnene fordyber sig i litteraturudfoldelse via læseteateret og litteratursamtalen samt det litterære makerspace; at reflektere med hænder og hoved.

Så er det kun tilbage at sige ” husk at være en god fisk – det er der ingen ben i”

Materialer
Jesper Wung-Sung: Guldfisken Glimmer
GennemseGennemse
  • Bog

Guldfisken Glimmer

Af Jesper Wung-Sung (2019)
Glimmer var engang en glad, lille, ubekymret guldfisk, der svømmede rundt og smilede til sin ejer Maja. Men så en dag...
Læs mere