Pige danser livligt foran en grå by omgivet af ørken

YA – ungdomslitteratur om livets udfordringer

01.12.21
Er du vild med Young Adult? Så læs med her.

Young Adult genren er ofte skrevet til 12-18-årige men ca. halvdelen af læserne til YA er voksne. Genren fokuserer især på venskaber, kærlighed, etnicitet, relationer og identitet og gennemgår problematikker der er en del af ungdommens udfordringer.   

På eReolen Global og i appen Libby findes der et stort udvalg af engelske lydbøger og e-bøger indenfor genren Young Adult.  

De fem titler herunder er kendetegnet ved at tage vedkommende emner op, som på hver sin måde giver en helt særlig læseoplevelse. 

God fornøjelse! 

Angie Thomas – The Hate U Give  

The Hate U Give handler om raceforhold og politibrutalitet. 16-årige Starr bliver vidne til mordet på hendes barndomsven Khalil, der bliver skudt af en politibetjent. Efter mordet går demonstranter på gaden for at demonstrere mod politivold, men der er også dem der kalder Khalil for en narkohandler og et bandemedlem. Bogen sætter spot på diskussionen om racespændinger og vigtigheden af #BlackLivesMatter bevægelsen.

Lån e-bogen The Hate U Give på eReolen Global eller i appen Libby 

Kate Karyus Quinn – Not Hungry 

Not Hungry er skrevet i korte vers og beskriver med rå ærlighed en ung kvindes kamp mod spiseforstyrrelser. June er overvægtig og har en spiseforstyrrelse, hvor hun veksler mellem at sulte sig selv, overspise og kaste op, noget ikke engang hendes familie og nærmeste venner ved, at hun kæmper med. Da nabodrengen Toby opdager hendes hemmelighed finder June ud af, at hun ikke er den eneste med hemmeligheder.  

Lån e-bogen Not Hungry på eReolen Global eller i appen Libby

Anna Staniszewski – The Dirt Diary 

13-årige Rachel er ansat i hendes mors rengøringsfirma. Rachel rengør hjemmet hos de rige familier og får i den forbindelse en masse sladder om intriger, forelskelser og saftige detaljer fra skolens sejeste unge i 8. klasse. The Dirt Diary handler om at overleve 8. klasse med værdigheden i behold samtidig med at forældrenes skilsmisse rumsterer i baggrunden.  

Lån e-bogen The Dirt Diary på eReolen Global eller i appen Libby

Jennifer Salvato Doktorski – August and Everything After 

August and Everything After handler om Quinn der netop er blevet færdig med high school og har svært ved at finde ud af hvad hun skal bagefter. Quinn plages af sorg og skyldfølelse, der gør kampen for at komme videre sværere for hende end for hendes venner. En følelsesladet og rå historie med en slutning, der kan føles lidt bittersød.  

Lån e-bogen August and Everything After på eReolen Global eller i appen Libby

Jeff Strand – How You Ruined My Life 

En tempofyldt fortælling om 16-årige Rod, der lever et fint og roligt liv hos sin mor. Lige indtil hans fætter flytter ind på ubestemt tid. Fætter Blake er genial til at agere en charmerende fyr når han skal, men bag facaden er han en rådden person der gør alt for at gøre livet værre for Rod. How You Ruined My Life er underholdende og sjov, men bogen gemmer også på en sørgelig historie. 

Lån e-bogen How You Ruined My Life på eReolen Global eller i appen Libby

Tags
Materialer
GennemseGennemse
  • Ebog

The Hate U Give

Af Angie Thomas (2017)
Summary: Winner of the Waterstones Children's Book Prize 2018 Winner of the Children's Book of the Yea...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Ebog

Not Hungry

Af Kate Karyus Quinn (2019)
Summary: June is fat. June also has an eating disorder, but no one sees. When she doesn't eat, her friends and f...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Ebog

The Dirt Diary : Dirt Diary Series, Book 1

Af Anna Staniszewski (2014)
Summary: The first book in Anna Staniszewski's award-winning YA best selling book series: The Dirt Diaries! A ...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Ebog

August and Everything After

Af Jennifer Doktorski (2018)
Summary: One last summer to escape, to find herself, to figure out what comes next. Fans of Sarah Dessen and Jenny Ha...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Ebog

How You Ruined My Life

Af Jeff Strand (2018)
Summary: A new hilarious novel from the author of The Greatest Zombie Movie Ever and Stranger Things Have Happened. ...
Læs mere