Anders er tovholder på bibliotekets nye faglitterære læseklub
Anders er tovholder på bibliotekets nye faglitterære læseklub

Tag del i de faglitterære oplevelser

07.08.19
Vil du gerne dele dine faglige læseoplevelser med andre, så tilmeld dig vores nye læseklub

Hvad er en god læseoplevelse for dig? Er det en god krimi, eller måske en slægtsroman? Det er det for mange, men måske er du selv mere til faglitteraturen? I så fald er vores nye, spændende tiltag måske noget for dig, for her er det netop faglitteraturen, vi stiller skarpt på:

”Vi vil rigtig gerne slå et slag for nogle af de skjulte læseoplevelser, der gemmer sig i faglitteraturen og tænker, at en god måde at gøre det på, er sammen med andre i en faglitterær læseklub. Til hver gang læser vi en ny fagbog, der sætter den gode læseoplevelse i centrum, og vi lægger ud med den fremragende bog ”Syv små forelæsninger om fysik” af den italienske fysiker Carlo Rovelli. I bogen forklarer forfatteren nogle af fysikkens svære teorier på en måde, hvor vi alle kan være med, krydret med egne oplevelser og tanker om livet og universet. Det er en rigtig fin lille bog, som gør én både klogere og glad, når man læser den”, fortæller vores bibliotekar Anders Peetz-Schou Nielsen, der er tovholder på læseklubben og selv ret begejstret for faglitteraturens verden.  

Mødes seks gange

Læseklubben mødes seks torsdage kl. 17.00-18.30 fra september til april – første gang er torsdag den 19. september i Glassalen på Hovedbiblioteket, hvor du gerne skal have læst den første bog inden.

I løbet af sæsonen præsenterer Anders – der også deltager i læseklubbens møder – et udvalg af mulige faglitterære værker og derefter vælger klubben i fællesskab de bøger, de gerne vil give sig i kast med.

Der skal gerne læses bredt, så klubben har både læst om historiske, samfundsvidenskabslige og naturvidenskabslige emner, når sæsonen er omme.

Til møderne tales der både om bogens indhold og om den læseoplevelse, der gemte sig i den.

Der er plads til 10 medlemmer i den nye læseklub og er du interesseret i at deltage, så kontakt Anders på apsn@guldborgsund.dk eller på 5473 1600. Tilmeldingen gælder for hele forløbet.

Klubben mødes:

  • Torsdag den 19. september
  • Torsdag den 7. november
  • Torsdag den 12. december
  • Torsdag den 30. januar
  • Torsdag den 12. marts
  • Torsdag den 23. april

 

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Syv små forelæsninger om fysik

Af Carlo Rovelli (2022)
Populærvidenskabelige forelæsninger, der formidler fysikkens teorier om det mindste, partiklerne, til det største, ko...
Læs mere