Danmarks børn går sammen for Syriens udsatte børn

02.01.23
I januar har Danmarks børn mulighed for at gå for udsatte børn i Syrien. Hver en kilometer udløser en donation på 20 kroner. Du kan registrere kilometerne her på siden.

Så er det med at få gang i futterne unger.

DR Lær, Ramasjang og Ultra kalder på alle Danmarks børn og beder dem om at gå for en god sags tjeneste i januar. Hver gang et barn har gået en kilometer, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Danmarks Indsamling. Donationen går til et Røde Kors-projekt i Syrien til gavn for udsatte børn. Lørdag d. 4. februar afsløres det i Danmarks Indsamling-showet på DR1, hvor mange kilometer børnene samlet har gået for Syrien.

Registrér kilometerne her! Du har mulighed for at vedhæfte et billede eller en video af børnene, der er ude at gå. Alternativt skal du vedhæfte et billede, hvor antal kilometer fremgår.

Hvis ikke I har fået rørt jer nok, kan man på Nykøbing bibliotek udfordre sig selv med vores hinkerudebane. Der er ligeledes udstillet spændende bøger, som omhandler udeliv, venskab og bevægelse.

 

Kampagnen er fra d. 9. januar og helt indtil d. 4. februar

Registrér kilometerne her

Klik på knappen og skriv antal gået kilometer i feltet "Beskrivelse". Tak for at gå med!

REGISTRÉR KILOMETER

Børnenes Danmarks Indsamling - vi går sammen giver alle Danmarks børn mulighed for at bidrage til den årlige Danmarks Indsamling. Det skal nemlig ikke kun være de voksne, der får glæden af at samle ind til et godt formål. Børnene i Danmark kan også gøre en forskel for andre. Centrale samarbejdspartnere for Børnenes Danmarks Indsamling er landets biblioteker, FDF og Dansk Skole Idræt.

Børn, som er forhindret i at gå, er selvfølgelig også inviteret med til at bevæge sig for Syriens børn på anden vis eller lade en anden person bevæge sig på deres vegne. Børnenes Danmarks Indsamling er for alle.

Børnene gør en verden til forskel

Børnenes Danmarks Indsamling giver alle Danmarks børn mulighed for at bidrage til den årlige Danmarks Indsamling. Det skal nemlig ikke kun være de voksne, der får glæden af at samle ind til et godt formål. Børnene i Danmark kan også gøre en forskel for andre. Karoline Olsen er projektleder i DR Børn Partnerskaber, og hun fortæller, at Børnenes Danmarks Indsamling er enormt vigtig, da det er børnenes mulighed for at være med i indsamlingen: - ”Børnenes Danmarks Indsamling giver børnene muligheden for aktivt og selvstændigt at bidrage til indsamlingen. Det er enormt vigtigt, da det inspirerer børnene til at handle og lærer dem, at de også kan gøre en forskel for andre mennesker ude i verden.” Tidligere år har børnene samlet ind ved at gøre Gode Gerninger. I år skal børnene i stedet ud at gå i fællesskab for at samle ind til udsatte børn i Syrien, og derfor har projektet skiftet navn fra Gode Gerninger til Børnenes Danmarks Indsamling – vi går sammen. Børn, som er forhindret i at gå, er selvfølgelig også inviteret med til at bevæge sig for Syriens børn på anden vis eller lade en anden person bevæge sig på deres vegne. Børnenes Danmarks Indsamling er for alle. Hver en kilometer udløser en donation på 20 kroner, som går til et Danmarks Indsamlingsprojekt i Syrien til gavn for udsatte børn.

Skoler og dagtilbud går forrest.

De danske skoler og dagtilbud har mulighed for at  faciliterer gåturene, og alle kan stadig nå at gå med. Fra d. 9. januar og helt indtil d. 4. februar kan lærere og pædagoger arrangere fælles gåture med børnene og registrere deres kilometer på dr.dk/vigårsammen. Der vil være gratis undervisningsmateriale tilgængeligt fra DR Lær, som lærere og pædagoger har mulighed for at anvende – fx før eller efter en fælles gåtur, i idrætstimen eller andet. Det giver børnene mulighed for at gå sammen i fællesskab og samtidigt lære noget om, hvorfor lande som Danmark yder udviklingsbistand til andre lande.

Herunder kan du downloade et "Godt gået!"-diplom og udfylde det med navn og det antal kilometer, der er gået. Det er også muligt at printe fodspor, der kan hænges op i klassen, på stuerne eller derhjemme, så I kan vise, at I går med for Syriens børn.


Diplom og fodspor kan downloades herunder:

Hver kilometer udløser en donation på 20 kr., indtil der er gået 375.000 kilometer.