Emil fra Lønneberg fylder 60 år

06.10.23
I hele oktober måned fejrer vi, at det er 60 år siden, at Astrid Lindgrens fortællinger om Emil fra Lønneberg udkom for første gang.

På Nykøbing Bibliotek har vi i oktober en udstilling om Emil fra Lønneberg, som den svenske ambassade har skabt i samarbejde med Astrid Lindgren Company.

Der er sjove opgaver og farvelægning for børn på biblioteket

  • Du kan farvelægge billeder af Emil og Ida.
  • Du kan tippe en 10’er – Hvad ved du om Emil fra Lønneberg? Du kan vinde flotte præmier.
  • Du kan lægge et stort gulvpuslespil med Emil eller spille lotto med alle de kendte figurer fra Lønneberg.

Bøgerne er velegnet til højtlæsning og der er noget at hente både for barnet og den voksne. Det er ikke nødvendigvis det samme, vi griner af, men vi morer os og aldrig på bekostning af barnet, det er nærmere de voksne, der udstilles. Lindgren er altid meget loyal overfor barnet. Der er selvfølgelig også en del nostalgi forbundet med bøgerne. De voksne har gode minder og vil gerne dele dem med deres egne børn. 

I de skønne historier om Emil ender han tit i værkstedet når han har lavet skarnsstreger. Her sidder han og snitter træmænd.

Du kan også komme til at snitte din egern træmand Den 16.okt fra kl. 10-12 afholder vi Snitteworkshop, hvor du – sammen med Susanne – kan snitte din egen træmand. det er gratis men kræver  tilmelding