Dommerpanelet fra Smart Parat Svar sidste år
Sidste år foregik vidensquizzen Smart Parat Svar også digitalt grundet corona. Her ses det glade dommerpanel, der styrede slagets gang fra Salen.

Kommer Danmarks klogeste klasse fra Guldborgsund?

26.11.21
Vi er igen klar til at dyste med de klogeste hoveder på 6. årgang

Knapt er vi kommet ind i december måned, før eleverne fra Guldborgsund kommunes 6. klasser skal dyste i den nervepirrende quizdyst Smart Parat Svar.

Onsdag den 1. december skal det lokale slag stå af vidensquizzen, som igen i år kommer til at foregå digitalt over Teams, hvor eleverne dyster fra hver deres klasseværelse om den eftertragtede titel: Danmarks klogeste 6. klasse.

Og det bliver en intens kamp, når spørgsmål omkring Danmarkshistorie, Marvel-superhelte, H.C. Andersen og Narnia-bøgerne fyger gennem klasselokalerne.

Fem lokale hold

  • De dystende skoleklasser er i år:
  • Créme de la créme fra 6.B på Nysted Skole
  • Sever og saltstængerne fra 6. A på Nykøbing Falster Realskole
  • De ensomme 5 fra 6.A på Stubbekøbing Skole
  • Les formidables fra 6.A på Nysted Skole
  • Trampetøserne fra 6. klasse på Eskilstrup Skole

Dagens program

  • Kl. 9.00: Alle holdene logger på til den indledende runde, der afholdes umiddelbart efter
  • Kl. ca. 10.45: Finale! Nr. 1 og 2 fra den indledende runde møder hinanden i finalen    

Viden og samarbejde

Bibliotekernes landsdækkende quiz udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt, men også deres evne til at samarbejde.

I den lokale runde dyster klasserne med hver sit hold på fem elever, hvor kun én klasse vinder og dermed går videre til den regionale runde, som finder sted onsdag den 12. januar 2022.

Her tørner de dygtigste klasser fra hele regionen sammen for at dyste om en plads i den store finale, der udspiller sig den 2. februar.

Om Smart Parat Svar

Smart Parat Svar er en national læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005. Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse.

Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og Kloge Åger – og viser, at det er sejt at være klog!

Smart Parat Svar er oprindeligt udviklet af Gentofte Bibliotekerne, og drives i dag af Aalborg Bibliotekerne i tæt samarbejde med landets biblioteker og de 8 TV2-regioner. Quizzen er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.