Indisk pige leger med farver

Er du nysgerrig på Indien og landets kultur(er)?

23.03.23
Sprog, religion, traditioner og mad

Hvis du godt kunne tænke dig at lære lidt om Indien og landets kultur(er), har vi fundet et udvalg af bøger fra vores samling, der kan give et indblik i alt fra den sproglig mangfoldighed i Indien, til den dybe religiøsitet og dertilhørende ritualer, samt hvordan du selv kan lave lækre indiske retter derhjemme. 

Sprog

I Indien taler de mange sprog, hvoraf 22 sprog er officielt anerkendt i den indiske grundlov, men forskellige kilder oplyser at der bliver talt alt mellem 700-1600 yderligere sprog og eller dialekter i forskellige dele af Indien. Indien har ikke et nationalt sprog, men hindi og engelsk er Indiens officielle sprog.

Hindi, Urdu & Bengali

Dette er en fantastisk bog med korte vendinger og formuleringer på Hindi, Urdu og Bengali. Meget praktisk hvis du rejser til Indien og gerne vil kommunikere lidt med inderne (specielt i nord- og østindien). 

India

Hvis du gerne vil udforske det væld af sprog og dialekter som udgør Indien såsom Gujrati og Marwari, så er dette bogen for dig. Bogen indeholder 45 korte kapitler om de forskellige sprog og deres oprindelse. Du vil også kunne lære enkle gloser og formuleringer i hvert sprog. 

Religion

Indiens største religion er hinduismen - ca. 80% af Indiens befolkning er hinduer. I hinduismen findes der mange forskellige hellige og filosofiske skrifter.

Vigtige bøger i hinduismen inkluderer:

 • Mahabharata (herunder Bhagavad Gita)
 • Vedaerne
 • Upanishaderne
 • ... og mange flere. 

Traditioner

Der er mange traditioner og ritualer forbundet med hinduistiske højtider. Hinduer fejrer f.eks. Diwali, som også er kaldet 'lysets fest', hvor lyset symboliserer det godes sejr over det onde. Diwali er en af de vigtigste fester for hinduer.

Børnenes store bog om traditioner

Selvom denne bog henvender sig til børn, er det en meget fin intro til forskellige kulturer og traditioner herunder også hinduistiske traditioner. 

Hinduismen

Hvis du ønsker et kort men bredt overblik over hinduismen, så kan denne bog bl.a. fortælle dig om de forskellige hinduistiske højtideligheder, traditioner, gudefortællinger, levemåder og meget mere. Bogen er oprindeligt beregnet til religion undervisning for elever på gymnasier.   

Mad

Størstedelen af indiske hinduer er enten vegetarer eller spiser begrænset kød - enten i form af mængden af kød, tidspunktet at spise kød og eller hvilken slags kød (mange spiser eksempelvis ikke kød fra køer). Vi har funder nogle opskriftsbøger som har et væld af indiske vegetariske opskrifter, men også nogle opskrifter med kød - så slå dig løs. 

Materialer
Sadhguru: Indre forvandling : en yogis guide til glæde
GennemseGennemse
 • Bog

Indre forvandling : en yogis guide til glæde

Af Sadhguru (2021)
Guruen Sadhgurus guide til, hvordan man opnår indre glæde. Med konkrete eksempler fra hans eget liv. For yogainteress...
Læs mere
GennemseGennemse
 • Tidsskriftsartikel

Vedaernes forudsigelser

Af Bo Heimann (2011)
Læs mere
John McLeod: Modern India
GennemseGennemse
 • Ebog

Modern India

Af John McLeod (2019)
Læs mere
Svend Trier: Yoga som spirituel praksis
GennemseGennemse
 • Bog

Yoga som spirituel praksis

Af Svend Trier (2023)
Udover at være en sund og styrkende sportsgren kan yoga også ses som en måde at leve et mere rigt og fyldestgørende l...
Læs mere
: Vores indiske køkken : spis indisk på dansk
GennemseGennemse
 • Bog

Vores indiske køkken : spis indisk på dansk

(2009)
Læs mere
Jan Mogensen (f. 1945): Mahabarata : en genfortælling af det berømte, indiske helte-epos
GennemseGennemse
 • Ebog

Mahabarata : en genfortælling af det berømte, indiske helte-epos

Af Jan Mogensen (f. 1945) (2021)
Helteepos om den skæbnesvangre slægtsfejde mellem Kuruvaerne og Pandavaerne - en fejde; der på trods af indgriben af ...
Læs mere
: De syv spirituelle love i yoga : en praktisk vejledning i at helbrede krop, sind og ånd
GennemseGennemse
 • Bog

De syv spirituelle love i yoga : en praktisk vejledning i at helbrede krop, sind og ånd

(2005)
Læs mere
Deepak Chopra: Oplevelsen af Gud : sjælens vej ind i mysteriet over alle mysterier
GennemseGennemse
 • Bog

Oplevelsen af Gud : sjælens vej ind i mysteriet over alle mysterier

Af Deepak Chopra (2001)
Læs mere
Pernille Dybro: Kundaliniyoga for indre styrke
GennemseGennemse
 • Bog

Kundaliniyoga for indre styrke

Af Pernille Dybro (2018)
Indføring i kundaliniyogaen, hvor krop og sind forenes via fysiske øvelser og meditation. For nybegyndere såvel som ø...
Læs mere