Forfatterbesøg med Sarah Engell

21.11.22
OVER 100 SKOLEELEVER FRA 8. – 10. KLASSE BESØGTE HOVEDBIBLIOTEKET TIL FORFATTERMØDE MED SARAH ENGELL DEN 26.OKT

Det var en anderledes formiddag for over 100 skoleelever i dag. De var nemlig på besøg i Salen på Hovedbiblioteket i Nykøbing F, hvor de mødte den kendte ungdomsforfatter Sarah Engell.

Eleverne og deres lærere blev tryllet ind i Sarahs spændende univers, idet hun fortalte om flere af sine bøger, bl.a. om ”Hvis bare”, ”21 måder at dø på”, ”Hjertet er et organ”, ”Fuglemanden” og ”Det øjeblik du tvivler”.

Sarah fortalte også om hendes vej til at blive forfatter. Hun kunne allerede som fireårig både læse og skrive, og i børnehaven lavede hun flere små bøger med hjemmelavede linjer og hendes egne små historier. Da hun fyldte seks år, købte hendes forældre en skrivemaskine, til stor glæde for Sarah, der allerede begyndte at tage den i brug og skrive historier på den.

Skriveriet har altid været en del af Sarahs liv, og drømmen om at blive forfatter kom da hun var helt ung. ”Hvis bare” er hendes første bog - og hovedpersonen kommer fra Falster. Siden er det blevet til 19 udgivelser i alt, primært ungdomslitteratur.

Sarah fortalte også, at hun har rigtig mange idéer til nye bøger, faktisk så mange, at hun må bruge sin mavefornemmelse til at mærke efter, hvilken en der skal være den næste.

Afslutningsvis hørte vi om romanen ”Det øjeblik du tvivler”, som er en historie baseret på virkelige hændelser fortalt til Sarah af en ung pige. Den er barsk, og hun har måtte skrue lidt ned for bl.a. den fysiske vold i romanen i forhold til, hvordan virkeligheden var, men Sarah følte, at det var en historie, der skulle fortælles.

De unge i salen var meget engagerede og stillede mange spændende og kloge spørgsmål til Sarah.

Sikke en skøn, lærerig og berigende formiddag