Laura Ringo sidder og læser en bog

Hvad læser forfatter Laura Ringo?

12.02.21
Vi har spurgt et udvalg af forfattere om, hvad de læser under nedlukningen. I den kommende tid kan du derfor møde indtil flere forfattere der fortæller, hvad netop de læser i denne tid, hvor coronaen holder os hjemme.

Forfatter Laura Ringo er vokset op på Falster.

Hun fortæller, at hun under nedlukningen drømmer om at rejse til Frankrig og drikke champagne og spise frølår. Det kan man ikke. Men så kan man læse om det, og i denne tid er hun inde i en læseperiode, hun kalder ”Sit franske flip”

Lige nu genlæser hun ”Parissyndromet” af Heidi Furre, der er en fin lille bog på norsk om en ung kvinde, der rejser til Paris med alle sine drømme og bliver slemt skuffet.

Han irriterer mig også som læser

Herudover læser hun sig også igennem franske Michel Houellebecqs forfatterskab. ”Han skriver vildt og fedt og meget provokerende, og han irriterer mig også som læser, men det passer mig egentlig meget godt i denne mærkelige tid”, fortæller Laura.

Franske film

Hun ser også en masse franske feel good-film på Filmstriben, som alle bibliotekslånere har adgang til. Hun var særlig glad for ”La belle époque” og ”Mine eftermiddage med Margueritte”. Den sidste handler om læseglæde og et skønt venskab. Den vil hun gense, hvis hun bliver for trist over mørket og nedlukningen.

Laura Ringo er forfatter til tre romaner og et par noveller. Hun fortæller, at det går så godt med at skrive, så hun i år er sprunget ud som fuldtidsforfatter!

Går du også og drømmer om at komme til Frankrig? Så kan du da læse om det ligesom Laura, vi hjælper dig gerne med at finde materialerne.

Du kan læse mere om de enkelte bøger og reservere dem hos os forneden:

Materialer
GennemseGennemse
  • Film (net)

La belle époque

Af Nicolas Bedos, Nicolas Bolduc (2020)
Hvordan holder man fast i sig selv og kærligheden gennem 40 års ægteskab? Er det mon ved at genbesøge den dag, hvor d...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Film (net)

Mine eftermiddage med Margueritte

Af Jean Becker, Jean-Loup Dabadie, Simon Cloquet (2014)
Den godmodige, lidt klodsede Germain, der er i 50erne, har aldrig åbnet en bog. Men da han møder den belæste 95-årige...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Fødedygtig : roman

Af Laura Ringo (f. 1990) (2020)
Liv er folkeskolelærer og bor med sin skrukke kæreste Dan, men hun ved slet ikke, om børn er noget for hende. En folk...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Onduleret

Af Laura Ringo (f. 1990) (2020)
Billednovelle om et venskab, en fest og en misforståelse, der overskrider grænser og ændrer alt. Til unge fra 13-16 år
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Papirbryllup

Af Laura Ringo (f. 1990) (2019)
Ungdomsroman om to unge kvinders ulige venskab, som handler om madorgier, fester og knalderegler
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Cremasterrefleksen

Af Laura Ringo (f. 1990) (2017)
Da Karla flytter til Odense for at læse journalistik, møder hun den impulsive Viktor. De bliver venner, og Viktor fly...
Læs mere