Penge penge penge
Det har været valguge i Danmark, og derfor er vi mange, der har gjort os særligt mange tanker om vores samfund: Hvad skal vi bevare, hvad vil vi ændre? Har vi de systemer og strukturer, der kan få os hen, hvor vi vil? Langt henad vejen handler meget af det om økonomi.
Jeg har altid haft et anstrengt forhold til tal, og jeg er sikker på, at følelsen er gengældt. I hvert fald fik matematikken ikke mange venlige ord med på vejen af mig i min skoletid, og matematikken kvitterede med karakterer, man ikke råber ret højt op om: Jo højere tallene i regnestykkerne blev, desto lavere blev tallene i karakterhæftet.
Derfor kan jeg heller ikke prale af at vide meget om økonomi, og jeg har haft svært ved at følge med, når politikerne i de seneste uger har kastet om sig med million- og milliardbeløb.
Bøger kan tænde selv den svageste gnist!
Heldigvis findes der mange velskrevne fagbøger om økonomi, og når de tilmed sætter spørgsmålstegn ved, om vores nuværende måder at gøre tingene på virkelig er de mest hensigtsmæssige, så tænder det en gnist i mig. For så rammer bøgerne dét, jeg altid søger, når jeg læser: Muligheden for at blive klogere, underholdt og for at se verden på ny, når jeg pauser eller lægger bogen fra mig. Og sidst, men ikke mindst, så stimulerer de vores mulighedssans, dvs. evnen til at forestille sig alternativer til det eksisterende.
Her følger en række fagbøger, der sætter vores økonomiske modeller og pengesystemer under lup og undersøger og foreslår andre økonomiske modeller for at skabe velfærd og bæredygtighed
God læselyst!
Mathias Emil Stenrøs, eReolen & Husum Bibliotek
Oprindeligt skrevet af Mathias, eReolen.