Skal din klasse være med i Vinterbogen 2022?

21.12.21
Deltag i den landsdækkende læselyst konkurrence og vind spændende forfatterbesøg til klassen

Kampagneperiode: 17.januar til 11. februar

Igen i år kan skoleklasser på 1.- 6. klassetrin deltage i læselystkonkurrencen, Vinterbogen. Kampagnen henvender sig til skoleklasser og er sat i verden for at inspirere til læselyst gennem delinger af læseoplevelser eleverne imellem.

Vind et forfatterbesøg til din klasse

Udover at inspirere til læselyst, er Vinterbogen også en landdækkende konkurrence, som I som klasse kan deltage i. Alle klasser har mulighed for at vinde en af de fire hovedpræmier, som bl.a. består af illustrator eller forfatterbesøg i klassen.

Sådan deltager klassen

For at deltage i lodtrækningen om hovedpræmierne, er opgaven at dele læseoplevelser under hele kampagnen – det kan være alt lige fra fremstilling af book-trailers, læsetræer, videoer, højtlæsning, læsemiljøer, mundtlige anmeldelser, teater og meget meget mere! Herefter udtrækkes vinderne og en jury udvælger hvilken klasse, der vinder præmien for den mest kreative deltagelse.

Rent praktisk

Kampagnen foregår således, at de enkelte lærere opretter deres klasser på vinterbogen.dk. Herefter modtager eleverne et link, som de skal bruge, når de laver anmeldelser. Læselystkampagnene starter inden længe, så det er bare med at få tilmeldt klassen.

Formålet med kampagnen

Formålet med kampagnen er at få skoleklasser til at læse og dele deres oplevelser med hinanden, så andre elever kan blive inspireret til også at læse. Undersøgelser af børns læsevaner viser nemlig, at børn gerne vil inspirere og inspireres af hinanden gennem gode anmeldelser og anbefalinger.

Covid-19

Trods Covid-19 gennemføres kampagnen. På Guldborgsund-bibliotekerne har vi fortsat åbent, og man kan bestille bøger og afhente de reserverede bøger på biblioteket. Så vil man gerne have fysiske bøger, er det en mulighed og ellers har eReolen Go masser af fede bøger, man kan låne hjemmefra. 

Kort om Vinterbogen                                        

Vinterbogen er et samarbejde mellem centralbibliotekerne og børnebibliotekerne. Kampagnen er opstået på baggrund af opfordringer fra flere skoler, der savner forløb med inspiration til læsning. Deltagelse i kampagnen er skolernes mulighed for aktivt at sætte læsning på skemaet og sammen med bibliotekerne motivere elevernes læselyst.                                   

Vinterbogen er desuden udsprunget af den populære læselystkampagne, Sommerbogen, der sætter fokus på læselyst hvert år i sommerferien. Tidligere havde skoleklasserne også mulighed for at deltage i Sommerbogen, men nu tilbydes det mere skolevenlige alternativ, Vinterbogen, der sætter fokus på læselyst uden for skoleferierne.

Mere information

Besøg hjemmesiden https://www.laesesporet.dk/vinterbogen#pros  for mere information.