Biblioteket oplever stor stigning i udlån af netlydbøger og e-bøger på eReolen
Biblioteket oplever stor stigning i udlån af netlydbøger og e-bøger på eReolen

Guldborgsund er vilde med eReolen

27.02.19
Stor stigning i udlån af netlydbøger og e-bøger - især i Guldborgsund

Hører du til dem, der bedst kan lide at lytte til en bog frem for at læse den? Eller bare hellere vil have litteraturen digitalt? Så er du muligvis med på trenden.

Udlånstallet på netlydbøger og e-bøger fra eReolen har nemlig det sidste år oplevet en bragende stigning fremgår det af statistik fra landets biblioteker til stor begejstring for bibliotekarerne:

”Det er dejligt at se, at eReolen de sidste år er ved at blive til det, der var intentionen; nemlig et sandt national projekt hvor folkebiblioteker og forlag sammen har skabt en tjeneste, hvor alle bidrager. Det er til stor glæde for alle, at alle danske forlag er med, således at der i dag er omkring 50.000 titler på eReolen. Derfor er det heller ikke overraskende, at tilbuddet både oplever en stigning i antallet af udlån og individuelle lånere”, siger bibliotekar Anders Peetz-Schou Nielsen, der til dagligt er ansvarlig for de digitale tilbud hos Guldborgsund-bibliotekerne.

Stigning højere end gennemsnittet

Her på Guldborgsund-bibliotekerne er det da heller ingen udtagelse og her er stigningen over gennemsnittet. På landsplan er udlån på eReolen steget med 26 procent fra 2017 til 2018 og i Guldborgsund Kommune er tallet hele 28,5 procent og det glæder det lokale bibliotek:

”Det er især glædeligt, at vi i Guldborgsund rent faktisk ligger over landsgennemsnittet og at vores lånere virkelig har taget mediet til sig”, siger Anders, der samtidig opfordrer alle til at benytte sig af eReolen.

Nyeste tiltag fra eReolen er podcasts, som du blandt andet også finder på forsiden her på bibliotekets hjemmeside.