En online læsekreds

Kom med til digitale læsefællesskaber på tværs af landet

17.10.22
I dette efterår afprøver flere biblioteker i landet muligheden for at skabe online læsefællesskaber, hvor interesser ikke begrænses af kommunegrænser.

Så hvis du interesserer dig for fugle, er vild med graphic novels, vil dykke ned i Nobelpris-vindende noveller, læse engelsk litteratur med fokus på forbrydelser og samfundets reaktion, eller undersøge LGBTQ+ i litteraturens verden, så har du nu muligheden for det hjemme fra sofaen.

Dygtige læsekredsformidlere fra biblioteker i Brøndby, Vejle, Ishøj, Odense og Randers er værter for de digitale læsefællesskaber og sørger for de digitale rammer og den gode samtale.

Vil du være med?
Er din interesse vakt, så tøv ikke med at tilmelde dig én eller flere af de digitale læsefællesskaber. Tilmelding sker til læsekredsens vært, hvis mailadresse, du finder i beskrivelsen af hvert fællesskab. Har du spørgsmål inden eller efter du har tilmeldt dig, er du også altid velkommen til at skrive.

Møderne i læsefællesskabet sker via Microsoft Teams. 

Bøger eller noveller er dit lokale bibliotek selvfølgelig behjælpelig med at udlåne. De engelske titler kan lånes digitalt via eReolen.

Vi ses online!

Digitale læsefællesskaber

Online Læsefællesskab: LGBTQ+ i litteraturenInger Nygaard Kaad fra Randers Bibliotek har valgt tre bøger, der alle omhandler forskellige tematikker inden for LGBTQ+. Inger leder læsekredsen, men der er fokus på deltagernes læseoplevelse og erfaringer:  

 • 24. oktober kl. 16.00-17.00:  "Hold op med at lyve" af Philippe Besson
 • 14. november kl. 16.00-17.00: "Blomsterdalen" af Niviaq Korneliussen
 • 5. december kl. 16.00-17.00: "Hvis jeg var din pige" af Meridith Russo

Tilmelding på mail til Inger Nygaard Kaad: ink@randersbib.dk

Online Læsefællesskab: Når forbrydelsen rammer - engelske bøgerKathrine Dyrkilde fra Odense Bibliotek inviterer til en temalæsekreds med to engelske e-bøger, hvor forbrydelse spiller en rolle – med særligt fokus på temaer som retfærdighed, forholdet mellem mennesker og samfundets reaktion:

 • 3. november kl. 16.30 – 18.00: The Mercy Seat” af Elizabeth H. Winthrop
 • 22. december kl. 16.30 – 18.00: ”A Woman is No Man” af Etaf Rum

Tilmelding på mail til Kathrine Dyrkilde: kniel@odense.dk 

Online læsekredsaften: Fuglenes vendekredsNanna Søndergaard Larsen fra Brøndby bibliotek kalder alle fugleentusiaster til en aften i selskab med en humoristisk og underfundig tilføjelse til den traditionelle fuglehåndbog:

 • 9. november Kl. 19.00-20.15: ”Fugle i felten” af Joar Tiberg

Tilmelding på mail til Nanna Søndergaard Larsen: nansl@brondby.dk 

Online Læsefællesskab: KORT OG GODT – store læseoplevelser i et lille formatAnne Munch Terkelsen fra Ishøj Bibliotek sætter fire noveller stævne, der har det til fælles, at de er skrevet af forfattere, der alle er modtagere af Nobelprisen i litteratur:

 • 2. november kl. 10-11: Alice Monroe: Dolly 
 • 9. november kl. 10-11: Ernest Hemingway: Kilimanjaros sne 
 • 16. november kl. 10-11: Luigi Pirandello: Krukken
 • 23. november kl. 10-11: Selma Lagerlöf: Spøgelseshånden

Tilmelding på mail til Anne Munch Terkelsen: amunt@ishoj.dk 

Online læsekredsaften med tegneserietegner Johan KrarupAnders Østergaard Andersen har inviteret tegneserieskaber Johan Krarup til at fortælle om sine bøger og inspirationskilder og en fælles snak om den grafiske roman ”Styrelsen”:

 • 14. december kl. 19.00-21.00: ”Styrelsen” af Johan Krarup

Tilmelding på mail til Anders Østergaard Andersen: andea@vejlebib.dk