stemningsbillede bøger på et bord
Bibliotekar Nicolai Gren Hagelskjær er en af initiativtagerne bag det nye online litteraturfællesskab.

Nyt online litteraturfællesskab

01.03.21
Guldborgsund-bibliotekerne er klar med nyt online litteraturfællesskab

I en tid hvor den fysiske verden kan føles lukket, åbner vi på biblioteket nu op for en digital verden, hvor litteraturen og fællesskabet lever. 

Som noget helt nyt lancerer biblioteket nemlig litteraturfællesskabet Guldborgsund-bibliotekernes litteraturfællesskab, som er et online fællesskab for dig, der er vild med litteratur.

Lukket forum på Facebook

Fællesskabet foregår i en nyoprettet Facebookgruppe, der går i luften mandag den 1. marts og som er et lukket forum på Facebook. Dvs. at man skal være medlem af gruppen for at kunne se, hvad der bliver skrevet derinde.

Gruppen er startet af en lille håndfuld bibliotekarer på Guldborgsund-bibliotekerne i samarbejde med bibliotekets onlineteam og ambitionerne er høje for initiativholderne:

”Vi har valgt at oprette denne nye gruppe med tanken om at skabe et digitalt fællesskab blandt litteraturglade brugere, hvor vi løbende deler og diskuterer læseoplevelser, meninger om litteratur og på den måde forhåbentlig kan inspirere hinanden til nye oplevelser med litteraturen. Det hele foregår på Facebook, hvor jeg og tre andre bibliotekarer fra Guldborgsund-bibliotekerne løbende vil komme med inspirerende indlæg”, fortæller en af initiativholderne Nicolai Gren Hagelskjær.

Gruppen varetages af fire bibliotekarer

Gruppen, der varetages af bibliotekarerne Nicolai Gren Hagelskjær, Dorte Tissot, Lene Hedengran og Peter-Clement Elmhøj Woetmann, er lokalt forankret og målet er, at gruppen på sigt vil bestå af en masse læseglade brugere, der har lyst til at snakke litteratur med hinanden på kryds og tværs.

Alle er velkommen

Alle er velkommen i gruppen – primært lokale, men også litteraturelskere uden for kommunens grænser er velkommen. Fokus vil dog fra tid til anden også være på lokale arrangementer, hvor dialogen måske omhandler en forfatter, som netop har eller snarligt besøger Guldborgsund.

Det er gratis og ganske uforpligtende at være medlem af Facebookgruppen Guldborgsund-bibliotekernes litteraturfællesskab, som du finder på Facebook.

Gå til Facebookgruppen Guldborgsund-bibliotekernes litteraturfællesskab