Velkommen til en litterær sportssommer

21.06.21
Sammen med fem andre biblioteker og seks forfattere er vi gået sammen om at give et litterært bud på en sommer fuld af sport og bevægelse

Seks biblioteker og seks forfattere holder sommer sammen i bevægelse. Det bliver en sommer med masser af sport i fjerneren, både Tour de France, OL og EM i fodbold.

Vi er sammen med fem andre biblioteker gået sammen om at give vores bud på en stafet af nyskrevet litteratur om seks forskellige sportsgrene. 

Fra cykling til bordtennis

Herlev Bibliotek skyder stafetten i gang i samme uge som de første ryttere bliver sendt afsted i Tour de France. Vores "kollegaer" i Herlev har nemlig bedt forfatter Lea Løppenthin om at give sit bud på en aktuel skønlitterær tekst om cykelløb anno 2021. 

Senere skal vi læse gyserforfatteren Amdi Silvestris bud på en fortælling om fodbold, og her på Guldborgsund-bibliotekerne er vi gået sammen med illustrator Kristina Ricken, der tegner en stribe om paddleboard langs Lollands kyster.

Anne-Cathrine Riebnitzky skriver om at skyde, mens Caspar Eric tager os med en tur på atletikbanen og digter om højde- og længdespring. Sidst men ikke mindst skriver digterne TS Høeg og Sternberg en duet - eller duel - om bordfodbold. 

3....2.....1.... start!

Følg med i den litterære sportssommer

Uge 26 
Stafetholder: Herlev Bibliotek 
Sportsgren: Cykling / Tour de France
Forfatter: Lea Løppenthin

Uge 27
Stafetholder: Assens Bibliotekerne
Sportsgren: Fodbold 
Forfatter: Amdi Silvestri

Uge 28
Stafetholder: Guldborgssund-bibliotekerne
Sportsgren: Paddleboard
Forfatter/tegner: Kristina Ricken 

Uge 29 
Stafetholder: Egedal Biblioteker
Sportsgren: Skydning
Forfatter: Anne-Cathrine Riebnitzky

Uge 30 
Stafetholder: Glostrup Bibliotek
Sportsgren: Atletik
Forfatter: Caspar Eric

Uge 31 
Stafetholder: Albertslund Bibliotek
Sportsgren: Bordtennis
Forfatter: TS Høeg og Sternberg