Sort/hvid portrætbillede af Michael Næsted Nielsen

Hvad læser forfatter Michael Næsted Nielsen?

10.02.21
Vi har spurgt et udvalg af forfattere om, hvad de læser under nedlukningen. I den kommende tid kan du derfor møde indtil flere forfattere der fortæller, hvad netop de læser i denne tid, hvor coronaen holder os hjemme.

For forfatteren Michael Næsted Nielsen, der er fra Nykøbing Falster, er coronatider i høj grad lig med læsetider. Han fortæller, at han netop med meget stor fornøjelse har genlæst romanen ”Intet”, som er skrevet af Janne Teller .

Romanen er ikke særlig lang, men berører på fantastisk og yderst begavet vis den frygt næsten alle må leve med, hvis der pludselig bliver stillet spørgsmålstegn ved de fleste af tilværelsens givne og sikre værdier. Romanen er fremragende.

Alexandre Dumas

En serie af bøger, som ligger på Michaels bord og venter er Alexandre Dumas værk om ”De tre Musketerer”, som han har i et seksbindsværk, der består af ”De tre Musketerer”, ”Tyve år efter” og ”Musketerernes sidste bedrifter.” Han fortæller også, at han har en ældre oversættelse, der i høj grad bærer præg af Alexandre Dumas’ sproglige og sprudlende geni.

Bøger, film og podcasts

Michael elsker i det hele taget at læse meget, når han altså ikke selv er i gang med at skrive en ny bog. Han ser også mange film og hører mange podcasts. ”Bøger kan noget helt særligt på samme måde som film og podcasts hver for sig kan noget specielt”, siger han.

Michael Næsted Nielsen har udgivet et hav af børne- og ungdomsromaner, noveller for voksne og digtsamlinger.

Du kan læse mere om de enkelte bøger og reservere dem hos os forneden:

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Intet

Af Janne Teller (2011)
Første dag i 7. klasse melder Pierre Anthon sig ud, sætter sig i et blommetræ og erklærer, at der ikke er noget ved n...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

De tre musketerer (Ved C.E. Falbe-Hansen)

Af Alexandre Dumas (2015)
Frankrig 1625. Den iltre d'Artagnan forlader sit hjem for at søge optagelse i musketerkorpset. Det bliver start...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Dæmonens hus

Af Michael Næsted Nielsen (2020)
Den 13-årige Jon og hans søster Line er på cykelferie. De finder et gammelt faldefærdigt hus, men noget ondt lurer. E...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Slaven fra det gyldne mørke

Af Michael Næsted Nielsen (2020)
Lucius arbejder som slave i Rom under Romerriget. Da han drager ned i underverdenen og møder dødsguden Pluto, får han...
Læs mere