Studerende i et klasseværelse

Deltag fra klasselokalet i de unges landsdækkende demokratimøde

28.10.21
Onsdag den 3. november løber Mit første demokratimøde af stablen. Du og din klasse kan se med og deltage sammen med resten af landets førstegangsvælgere på seismo.dk

På onsdag den 3. november kl. 9.00-14.00 gør de unge op med det traditionelle vælgermøde, når det store demokratimøde, Mit første demokratimøde, løber af stablen på Engestofte Gods i Maribo.

Demokratimødet, der samler knapt 300 studerende fra forskellige uddannelser og baggrunde på Lolland og Falster er tænkt som en anderledes måde at tale valg og demokrati på.

Et møde, hvor der er fokus på samtalen mellem mennesker og hvor førstegangsvælgerne taler med politikerne – de bliver ikke talt til af politikerne.

Temaer til mødet

De unge har via ungerådene i Guldborgsund og Lolland kommuner haft indflydelse på hvilke temaer, der skal drøftes med politikerne. De fem temaer er:

  • Transport/logistik
  • Kommunikation - hvordan får vi øje på hinanden?
  • Ensomhed
  • Miljø/klima
  • Mødesteder for unge i kommunerne

Landsdækkende streaming – se med fra din uddannelsesinstitution eller hjemmefra

Det er dog ikke kun unge på Lolland og Falster, der får noget ud af dagen. Alle unge i Danmark kan være med.

For godt nok tager Mit første demokratimøde udgangspunkt i, hvad de unge på Lolland-Falster ser som vigtige emner.

Men det er sandsynligvis mange af de samme tematikker, der optager unge i hele landet, og derfor har nyhedsmediet Seismo inviteret alle ungdomsuddannelser i hele landet til at kigge med online på seismo.dk og deltage via polls til den første af to dele af arrangementet.

Sådan deltager du og din klasse online

Har du og dine medstuderende lyst til at følge debatten og give jeres mening til kende via polls, så følg Mit første demokratimøde via streaming på Seismo.dk. I kan se med og deltage aktivt fra kl. 9.15 til 11.00.

På sitet er det også muligt at registrere jeres tilmelding. Dette er dog ikke et krav, men en opfordring fra samarbejdspartnerne der står bag arrangementet, så de har en idé om, hvor mange der ser med og hvorfra i landet.

Alle, der har lyst, er velkommen til at følge debatten.

Gå til streaming Seismo.dk

Samarbejde på tværs

Lolland-Falster Lovestorm, Guldborgsund Ungeråd, Lolland Ungeråd, Guldborgsund-bibliotekerne, LollandBibliotekerne og Seismo står bag Mit første demokratimøde, som  er et samarbejde på tværs af kommunegrænser, aktører og civilsamfundet.

Arrangementet er støttet af Tuborgfondet og Nordea-fonden samt af begge deltagende kommuner.