Bibliotekar der præsenterer bøger for publikum

Nyt spændende samarbejde med Blæksprutten

25.01.22
Fremover stiller biblioteket blandt andet tre forskellige aviser til rådighed for borgerne i Gedser

Hvis man vil have ændret på tingene, er man indimellem selv nødt til at tage affære. Det ved Finn Olsen, der er engageret i Blæksprutten, som er en sammenslutning af en gruppe foreninger i Gedser.

Han, Helle Sandgren Jensen og Claus Grahndin, som ligeledes er en del af Blæksprutten, var enige om, at der manglede noget i Gedser Idræts- og Medborgerhus.

Adgang til dagens nyheder

Selvom medborgerhuset har en fin vifte af tilbud til borgerne i Gedser, syntes de tre ildsjæle alligevel, at der var plads til forbedringer. De havde fx et ønske om at få adgang til dagens nyheder og derfor tog de kontakt til biblioteket:

”Siden biblioteket i Gedser lukkede i 2007 og bogbussen senere hen fulgte efter, kan vi godt en gang indimellem føle os lidt uden for samfundet. Ikke alle har råd til at holde avis hernede og derfor synes vi, at det var en rigtig god idé, hvis vi kunne få aviser, så alle har mulighed for at følge med i, hvad der sker i verden og lokalt”, fortæller Finn Olsen.

Mødtes i november

I november 2021 mødtes Finn, Helle og Claus med bibliotekar Anders Peetz-Schou Nielsen og assisterende leder af biblioteket, Sonja Christina Rasmussen, og et samarbejde mellem Blæksprutten og biblioteket blev stablet på benene.

Tre dagblade

Allerede i starten af det nye år modtager Gedser Idræts- og Medborgerhus nu to af tre dagblade, som biblioteket har tegnet abonnement på til medborgerhuset. Tredje dagblad er på trapperne, så borgerne i Gedser fremover kan læse om, hvad der rører sig globalt såvel som i lokalområdet.   

Inspirerende at samarbejde med ildsjæle

På biblioteket er vi glade for samarbejdet med Blæksprutten:

”Vi er utroligt glade for henvendelsen fra borgerne i Gedser, som fremlagde et ønske, som vi som bibliotek kunne hjælpe dem med at opfylde. Opstarten med de frivillige har indtil videre været utrolig positiv. Det er hamrende inspirerende at samarbejde med ildsjæle. Derfor ser vi frem til at samskabe endnu mere med borgerne i Gedser til gavn for de sydligste borgere i vores kommune,” siger bibliotekar Anders Peetz-Schou Nielsen.

Glade borgere i Gedser

Finn Olsen kan da også allerede nu berette om, at der er glæde at spore blandt indbyggerne i Gedser:

”Flere har sagt ting som; 'hvor er det dejligt altså!' Der kommer folk og læser og de er glade for aviserne. Vi er meget taknemmelige for samarbejdet og glæder os til, hvad der ellers bliver sat i værk”, fortæller Finn.

Bogcafé til marts

'Et andet initiativ der er iværksat, er en bogcafé i Idræts- og Medborgerhuset. Torsdag den 3. marts drager således tre af bibliotekets bibliotekarer til Gedser for at berige borgerne med deres bedste læseoplevelser.

Biblioteket har gennem flere år afholdt bogcafeer på eller i nærheden af alle deres lokalbiblioteker – gerne med stor tilslutning. Til marts går turen så til Gedser, og både Blækspruttens medlemmer og personalet på biblioteket er spændte på tilslutningen:

Ikke utænkeligt med flere arrangementer

”Det er jo et nyt initiativ i et nyt område for os, så vi er selvfølgelig spændte på, hvordan der bliver taget imod de nye tiltag blandt de lokale”, siger Anders Peetz-Schou Nielsen.
Bogcafeen er bibliotekets første arrangement i Gedser, og der snakkes allerede om andre arrangementer, men intet er fast besluttet endnu fortæller Anders:

”Hvis interessen og engagementet er der blandt borgerne i Gedser, er det bestemt ikke utænkeligt, at der kan komme flere arrangementer på tale.

I første omgang prøver vi med bogcafeen, og så må vi se, hvordan og hvorledes det forløber – vi glæder os i hvert fald”.

Læs mere om bogcafeen i Gedser og bestil billet

Børnebøger på vej

For at imødekomme flere forskellige målgrupper arbejdes der desuden på på sigt at etablere et hjørne med børnebøger til de små.