Ukraine_debat
eudirect

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Hovedbiblioteket
Kongensgade 43
4800 Nykøbing F
Arrangører
Målgruppe
Abonnér på kalender
Køb billet(ter)

Debat: EU et år efter invasionen i Ukraine

Kom med til oplæg og debat med Rasmus Nørlem Sørensen et år efter invasionen i Ukraine i forbindelse med vores nye kommende bog Krig i Europa – Hvor står EU et år efter invasionen i Ukraine?

For et år siden i februar 2022 invaderede Rusland nabolandet Ukraine. Det blev starten på et år med mange forskellige kriser i Europa. Krigen har tvunget EU’s medlemslande til at gentænke deres forsvarspolitik, deres sikkerhed og store dele af udenrigspolitikken. Den har også medført en voldsomt stigende inflation, højere renter, en energikrise og store flygtningestrømme.

Rasmus Nørlem Sørensen har sammen med landets førende eksperter undersøgt, hvad krigen har betydet internt i Ukraine og i EU-samarbejdet. Hvordan har krigen forandret EU, og kan medlemslandene overhovedet blive enige om, hvordan fremtiden skal formes? Hvilke udfordringer er EU stødt på i forhold til at udrulle fælles sanktioner mod Rusland? Hvad tænker ukrainerne om deres fremtid? Hvordan ser EU’s geopolitiske rolle ud efter invasionen? Kan Ukraine blive et fremtidigt EU-land og hvordan påvirker krigen Ukraines nabolande?

Kom med til oplæg og debat med Rasmus Nørlem Sørensen et år efter invasionen i Ukraine i forbindelse med vores nye kommende bog Krig i Europa – Hvor står EU et år efter invasionen i Ukraine?

Rasmus Nørlem Sørensen er chefanalytiker i DEO og ansvarshavende redaktør af bogserien Samfundstanker. Han er aktuel med udgivelsen “Krig i Europa – Hvor står EU et år efter Ruslands invasion af Ukraine?”, som 13 af landets førende eksperter har skrevet kapitler til.

Debatarrangementet er lavet i samarbejde med Europe Direct Sjælland og finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.

Debatarrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig.