Jes hjælper med at reparere en motorsav
Jes hjælper med at reparere en motorsav
Mange gæster kiggede forbi

Repaircaféen i FabLab kom succesfuldt fra start

Mange besøgte vores nystartede Repaircafé

Den nystartede Repaircafé i FabLab på Hovedbiblioteket kom succesfuldt fra start i sidste uge, hvor omkring 20 gæster kiggede forbi.

Det var et bredt udsnit af medbragte ting i forskellig tilstand af forfald, som teamet i cafeen blev præsenteret for. Bl.a. symaskiner, foodprocessor, selvoptrækkelig radio lavet i Sydafrika, bor der sad fast i en slagboremaskine, brødrister (der desværre ikke kunne laves), støvsugere og en elektrisk motorsav. 

Med fokus på genbrug og FNs Verdensmål vil vi gerne som bibliotek være med til at lære andre, hvordan man selv kan reparere sine ødelagte ting i stedet for bare at smide ud og købe nyt.

Vi er så heldige at have et team bestående af Jes, der er elektromekaniker, bibliotekar Ingo der har styr på alle maskinerne i FabLab og bibliotekar Ulf, der er ivrig "gør det selv"-person, som alle tre brænder for ”fra brugt til nyt”-tanken.

Der er stadig to planlagte Repaircafeer inden sommerferien, som afholdes tirsdage den 28. maj og 11. juni fra kl. 14-18. Du kan bare kigge forbi. Læs mere her.